Vrouwen 3e klasse | Eenvoudige overwinningen voor regioploegen

Op zaterdag deed een aantal clubs zeer goede zaken. Sportclub Monster walste over Ariston’80 2 heen en SEP had weinig te duchten van tegen FC Rijnvogels 4. FC ’s-Gravenzande schoof eenvoudig DSVP 3 aan de kant.

Tekst: Roland van der Linden           |       Foto’s: Alex Pronk

3e klasse C (zat)

Voorscoten’97 opende de competitie met een overwinning op Zevenhoven. Op Sportpark Adegeest schoten Pien Laurens (3x) en Kim van der Meer            Voorschoten’97 naar een 4-2 overwinning.

3e klasse D (zat)

Sportclub Monster zette een forse uitslag neer tegen het tweede elftal van Ariston’80. De Westlandse vrouwen wonnen het duel met 7-1. Tess de Jong, Robin Oltshoorn en Emmelie Staalbanken, Lois Zuidema (3x) en Luana Duijvdorff scoorden de thuisploeg.

sv Den Hoorn speelde een stroeve wedstrijd in Vlaardingen tegen Zwaluwen en ging met een 1-0 achterstand de rust in. Na de thee liep het beter en kwam sv Den Hoorn op 1-1. Ashley Sintniklaas legde de bal goed af op Floor van Peppe, die voor de gelijkmaker zorgde. Een volgens sv Den Hoorn onterechte strafschop leverde Zwaluwen de overwinning op: 2-1.

Het vierde team van FC Rijnvogels was geen partij voor SEP. De Delftse vrouwen stapten na een 0-2 ruststand met een 0-5 zege van het veld. Julia Wilbers, Evelien Roelse, Annemijn Kreffer en Nina de Letter (2x) waren de doelpuntenmakers van de club uit Delft.

Gemakkelijk

Op het Juliana Sportpark boekte FC ’s-Gravenzande een gemakkelijke overwinning op DSVP 3. Namens de Westlandse vrouwen, die de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren, scoorden Irene van der Hout, Merel Moor, Romy van velden (2x) en Fee Golin (2x). Voor het derde team van DSVP waren Maritha Roeten en Sabrina Pas de doelpuntenmakers.

Lyra ving de competitie aan met een duidelijke zege op streekgenoot Maasdijk. Marieke van Zweden, Lisanne van de Berg en Dione van Loenen bezorgden de formatie van trainer Denver Wittenaar een 0-3 voorsprong. Na een benutte strafschop van Michelle Mulder van Maasdijk bepaalde Lisanne van de Berg de eindstand op 1-4.

Naaldwijk had de betere opening in het duel met Concordia en kwam ook terecht op 0-1 dankzij een doelpunt van Laura van den Bos. De Delftse ploeg herpakte zich daarna goed en kreeg diverse kansen, waarvan er twee in treffers werden omgezet. Na de gelijkmaker van Pippa van Bruggen schoot Juul van Uffelen van elf meter beheerst een strafschop binnen. Na rust werd het spel van Concordia rommeliger, maar kon Sanne Woudstra de zege definitief veiligstellen: 3-1.

3e klasse D (zon)

Taurus begon goed tegen SO Soest en kon na dertien minuten al de openingstreffer produceren via Susanna Stam. Een aantal minuten later verdubbelde aanvoerster Saskia Vuijk de score voor de formatie coach Raymond Sponselee: 2–0. De ploegen waren in het vervolg van de eerste helft gelijkwaardig en kregen genoeg kansen maar treffers bleven uit.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kon Susanna Stam haar tweede treffer en de derde van de Taurus aantekenen: 3-1. Het spel van de studenten werd na een aantal wissels er niet beter op. Taurus probeerde vooral om geen treffer tegen te krijgen en slaagde in die missie.

Het tweede vrouwenteam van RKDEO kreeg met 5-3 klop van Sporting’70.Diana Nepomuceno (2x) en Larissa Zoutman scoorden voor de Nootdorpers.

3e klasse E (zat)

Op het sportpark van de TU Delft verloor Ariston’80 van FC Oudewater. De studenten kwamen op een 0-2 voorsprong door treffers van Susanne Epema en Katja Schmahl. Beide keren was Lauren Kaffa de aangever. Nog voor de rust trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Na de thee kwam FC Oudewater op een 3-2 voorsprong waarna Marit Meijevogel Susanna Tdlohreg in staat stelde om de 3-3 te scoren. FC Oudewater maakte het karwei daarna alsnog af en liep weg naar een 5-3 overwinning.