Vrouwen 3e klasse: Forse overwinningen voor SEP en sv Den Hoorn

In 3D liet SEP, de ploeg van trainer Gregory Dasburg een monsterscore noteren tegen Ariston’80 2. Ook sv Den Hoorn liet geen spaan heel van tegenstander Naaldwijk. Lyra ondervond veel tegenstand van DSVP 3, maar won wel. Het eerste team van Ariston’80 was DSVP 2 de baas.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Alex Pronk

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 werd aan de zegekar gebonden door Sportlust’46. De club uit Woerden won het duel met 2-3. Namens Voorschotense vrouwen scoorden Tinke Stormink en Linde Wiegeraad.

3e klasse D (zat)

SEP liep voor de rust volledig over de reserves van Ariston’80 heen. Bij de rust stond al een 9-0 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft had SEP meer genade met de tegenstander en voegde nog maar twee treffers toe aan het totaal: 0-11. Nina de Letter eiste een hoofdrol op met vijf treffers, maar ook Jerina Boer (2x) en Annemijn Kreffer (4x) waren zeer scherp in de afwerking.

Moeilijk

Lyra had het moeilijk tegen het sterke DSVP 3, maar kwam wel als overwinnaar uit de strijd. De ploeg uit Pijnacker sloot de eerste helft af met een 0-2 voorsprong door twee treffers van Maritha Roeten. Lyra zette na rust aan en keerde het duel volledig om. Door treffers van Marieke van Zweden, Lisanne van den Berg werd de stand 2-2. In de slotminuut bezorgde Sanne Torenstra Lyra zelfs nog de winst: 3-2.

Monsterscore

sv Den Hoorn begon goed in het uitduel bij Naaldwijk. In de achtste minuut schoot Ashley Sintniklaas uit een voorzet van Melanie Willemsz Geeroms de 0-1 binnen. De scherpte ging er daarna vanaf bij de uitploeg. Er werd niet meer gescoord voor de rust. In de tweede helft sloeg sv Den Hoorn binnen twintig minuten zes keer toe. Ashley Sintniklaas (3x), Laura Kleine Deters en Melanie Willemsz Geeroms (2x) zorgden voor een 0-7 tussenstand.  In de laatste elf minuten scoorde sv Den Hoorn nog drie keer via Ashley Sintniklaas en Laura Kleine Deters (2x). In de slotminuut kon Joy Vermaat de eer voor Naaldwijk nog redden: 1-10.

Sportclub Monster was duidelijk de meerdere van streekgenoot Maasdijk. Jade van Ruijven scoorde twee keer voor de rust. Na de thee bleef sc Monster de bovenliggende partij door goed positiespel en voerden Robin Olsthoorn (2x) en Mady Zeyden de score op naar 5-0.

Vroegtijdig

FC ‘s Gravenzande scoorde in de eerste helft vier keer tegen Zwaluwen Vlaardingen, waardoor het duel vroegtijdig beslist was. In de tweede helft speelden de Westlandse vrouwen het duel zakelijk uit en kregen nog een aantal kansen zonder te scoren. Anna Geskus (2x), Femke Sjoerdsma en Vienna Warbout waren trefzeker voor FC ’s-Gravenzande.

3e klasse D (zon)

De tweede garnituur van RKDEO ontving SVO Krommerijnstreek. De Nootdorpse vrouwen keken bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Na de doelwisseling voegden de bezoekers daar nog twee treffers aan toe, waardoor de eindstand 0-4 werd.

Ook Taurus kon geen treffer produceren. Het uitduel bij Antibarbari 2 ging ruim verloren. De Delftse ploeg keerde huiswaarts met een 5-0 nederlaag op zak.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 had al binnen tien minuten een 2-0 voorsprong te pakken tegen DSVP 2 door treffers van Zoyla Barendse en Katja Schmahl. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de club uit Pijnacker, maar bij rust stond het nog steeds 2-0. In de tweede helft werd het nog spannend omdat DSVP 2 tot twee keer toe in de buurt kwam van de thuisploeg. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-2. Zoyla Barendse en Susanne Epema waren trefzeker voor de studenten. Namens DSVP 2 scoorden Felice Hanssen en Eline Letsch.