Vrouwen 3e klasse | Monsterzege voor SEP, Taurus met lege handen

In 3C won Voorschoten’97 het uitduel bij FC Lisse. sv Den Hoorn had weinig moeite met tegenstander FC Rijnvogels 4 in 3D. SEP liet Maasdijk alle hoeken van het veld zien. Ariston’80 bleef nipt overeind tegen DVC in 3E. Zondagteam Taurus moest het hoofd buigen voor NOC Kralingen.

Tekst: Roland van der Linden               Foto’s: Casper van Bruggen photography

3e klasse C (zat)

In een doelpuntrijk duel boekte Voorschoten’97 een 3-6 overwinning op FC Lisse. Eva Vlak eiste met drie treffers een hoofdrol voor zich op. Ook Linde Wiegeraad (2x) en Ilse van Benschop vonden het net.

3e klasse D (zat)

SEP won ook haar tweede duel met ruime marge. Nu werd Maasdijk met 8-1 verslagen. De Delftse vrouwen gaven weinig weg en gingen de rust in met een 4-0 voorsprong. De doelpunten van SEP kwamen op naam van Annemijn Kreffer (3x), Nina de Letter (2x), Babs Meijer, Evelien Roelse en Anique de Groot. Sanne Belshuizen redde de eer van Maasdijk.

Streekgenoten Lyra en Sportclub Monster kwamen een 2-2 gelijkspel overeen. In De Lier namen de bezoeksters een 0-2 voorsprong door treffers van Robin Oltshoorn en Sasha Meijer. Vlak voor rust kreeg Lyra een strafschop voor hands wat volgens sc Monster totaal niet aan de orde was. Marieke van Zweden schoot vanaf elf meter de 1-2 in. In de 80e minuut dacht sc Monster een strafschop te krijgen, maar de arbiter liet doorspelen uit de tegenaanval scoorde Lisanne van den Berg de 2-2.

Gestaakt

Het duel tussen Naaldwijk en FC ’s-Gravenzande duurde maar 25 minuten. De wedstrijd werd gestaakt bij een 0-2 stand na een zware knieblessure aan de kant van Naaldwijk. Beide treffers van FC ’s-Gravenzande kwamen op naam van Vienna Warbout.

De Delftse derby tussen Ariston’80 2 en Concordia werd een prooi voor de studenten.  In de eerste helft had Ariston’80 het overwicht, maar waren er kansen over en weer die lang onbenut bleven. Een paar minuten voor rust kon Concordia een hoekschop niet weggewerken, waardoor Ariston’80 kon scoren: 1-0.

Na rust positioneerde Concordia zich beter en kwam beter in het eigen spel en probeerden de gelijkmaker te forceren. Dit lukte niet en Ariston’80 profiteerde van de fouten van de tegenstander, waardoor de score opliep naar 3-0. Na een mooie combinatie met de ingevallen jeugdspeelster Aleyna Örk scoorde Sanne Woudstra nog de eretreffer: 3-1.

Laura Kleine Deters

sv Den Hoorn begon sterk aan het duel met FC Rijnvogels 4 maar zag de tegenstander de score openen na een fout in de verdediging. De thuisploeg ging daarna vol in de aanval, maar kon pas in de 42e minuut via Laura Kleine Deters de gelijkmaker produceren. Na rust werd het al snel 2-1 door opnieuw Kleine Deters. Even later was het weer raak voor sv Den Hoorn. Nu was Melanie Willemsz Geeroms op aangeven van Desiree van der Linden trefzeker. Vlak voor tijd kwam de 4-1 eindstand op het bord door opnieuw Kleine Deters.

3e klasse D (zon)

Het tweede team van RKDEO was niet opgewassen tegen ESTO.  De bezoekers uit Bodegraven waren met 0-6 duidelijk een maatje te groot voor RKDEO 2.

In Rotterdam ging Taurus onderuit tegen een sterk NOC Kralingen, dat mee kan doen om het kampioenschap. In de eerste helft leverde Taurus veel strijd en nam tot twee keer toe een voorsprong door treffers van Susanna Stam (0-1) en Nynke Keulen (1-2). NOC Kralingen kreeg uit het niets een strafschop en kwam daardoor nog voor de rust op 2-2. In de tweede helft waren de krachten weggevloeid bij Taurus en kon NOC Kralingen weglopen naar een 5-2 eindstand.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 bleef op het veld van de TU Delft aan de goede kant van de score tegen DCV. De studentes wonnen met 3-2. Het tweede team van DSVP verloor ook haar tweede wedstrijd. Nu was Nieuwerkerk met 2-8 duidelijk de betere ploeg. Anouk Vasse nam beide treffers van de club uit Pijnacker voor haar rekening.

Lees verder