Vrouwen 3e klasse: SEP laat eerste punten liggen, zevenklapper voor Lyra

SEP kwam in het uitduel bij FC ’s-Gravenzande niet verder dan een gelijkspel en verspeelde de eerste punten van het seizoen. Lyra was met 0-7 Naaldwijk de baas en dezelfde uitslag kwam op het bord bij Ariston’80 2 tegen DSVP 3. Taurus won het duel met RVC’33.

3e klasse C (zat)

Op Sportpark Adegeest kreeg Voorschoten’97 in een doelpuntrijk duel klop van Ter Leede 3. In het met 3-4 verloren duel scoorden Eva Vlak (2x) en Ilse van Benschop voor Voorschoten’97.

3e klasse D (zat)

Koploper SEP ging de strijd aan met FC ’s-Gravenzande. Op het Juliana Sportpark liepen de Delftse vrouwen uit naar een 0-3 voorsprong. Jerina Boer opende de score voor SEP in de eerste helft, waarna Nina de Letter met twee treffers na de doelwisseling de stand op 0-3 bracht. In het slot van het duel kon FC ’s-Gravenzande, de ploeg van trainer Edwin Arndts (foto), de stand alsnog gelijktrekken: 3-3. Romy van Velden (2x) en Femke Sjoerdsma bezorgden de Westlandse vrouwen een punt die voelde als overwinning. Bij SEP was de teleurstelling groot.

Ongenadig

Op Sportpark De Hoge Bomen gingen Naaldwijk en Lyra de rust in met een 0-0 stand op het scorebord. Na de thee sloeg de bezoekende formatie van trainer Denver Wittenaar ongenadig hard toe. Kelly Verbeek (2x), Demi Stellingwerf, Dione van Loenen, Nikki van den Bos, Lisanne van den Berg en Marieke van Zweden voor een 0-7 overwinning voor Lyra.

Ook DSVP 3 sloot haar duel met Ariston’80 2 af met een 0-7 overwinning. Op het sportpark van de TU Delft had Maritha Roeten met vier treffers een groot aandeel in de overwinning. Ook Miranda Berkhout, Felicia Kaptein en Madelon van Rijn pikten hun doelpuntje mee.

Zegekar

Sportclub Monster bond Zwaluwen Vlaardingen overtuigend met 3-0 aan de zegekar. Robin Olsthoorn, Sylvana den Boer en Nance van der Meer scoorden voor de Westlandse vrouwen. Voor Maasdijk leverde ook de vijfde wedstrijd geen overwinning op. Tegen mede-hekkensluiter FC Rijnvogels 4 werd een 2-3 nederlaag geleden. Sanne Bieshuizen nam beide treffers van de thuisclub voor haar rekening.

3e klasse D (zon)

Met twee treffers zorgde Susanna Stam voor een 2-0 voorsprong van Taurus op laagvlieger RVC’33. Na de 3-0 van Tinka de Leeuw kon de tegenstander uit Reeuwijk iets terug doen. De goed op dreef zijnde Susanna Stam voegde nog twee treffers toe aan haar totaal en zorgde voor een 5-1 eindstand.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 had het duel tegen VVOR al verloren in de eerste helft. De teams gingen aan de thee met een 0-4 score voor de Rotterdammers op het bord. Zoyla Barendse scoorde nog voor de studentes, maar VVOR had het laatste woord: 1-5.