Vrouwen 3e klasse: SEP schudt ook Lyra af, monsterzege voor sv Den Hoorn

De titanenstrijd tussen SEP en Lyra werd gewonnen door de club uit Delft, die daardoor ook in bezit kwam van de eerste periodetitel. FC ’s-Gravenzande boekte een ruime zege op staartclub FC Rijnvogels 4. sv Den Hoorn kende weinig medelijden met Ariston’80 2.

3e klasse C (zat)

In een zeer doelpuntrijk duel pakte Voorschoten’97 een overwinning in het uitduel bij Foreholte 2. De laagvlieger uit Voorhout werd op een 4-6 nederlaag getrakteerd. Ilse van Benschop (2x), Pien Laurens (2x), Linde Wiegeraad en Kim van der Mark waren trefzeker voor Voorschoten’97, dat nu stevig in de middenmoot staat.

3e klasse D (zat)

SEP was dominant in de wedstrijd om de eerste plaats tegen Lyra. In de eerste helft wilden de kansen er maar niet in. Vlak voor rust scoorde het geduldige team van trainer Gregory Dasburg (foto) toch via Anique de Groot. In de tweede helft bleef SEP de boventoon voeren en creëerde mooie kansen. Anique de Groot, Nina de Letter, Annemijn Kreffer en Jerina Boer voerden de score op naar 5-0. De Delftse club werd door deze zege winnaar van de eerste periodetitel.

Eenvoudig

sv Den Hoorn schoof eenvoudig Ariston’80 2 aan de kant. Na tien minuten opende Laura Kleine Deters na een pass van Floor van Peppen de score. In de 36e minuut was het weer raak voor Kleine Deters. Twee minuten later was het zelfs 4-0 na doelpunten Chiara Mirloo en Kleine Deters. Vlak voor rust kon Ariston’80 wat terugdoen via Lauren Kaffa. Na rust viel al snel de 5-1 dankzij Chiara Mirloo die ook na een uur voor de 6-1 zorgde. Na een onderschepping van Nina van der Velden bracht Ashley Sintniklaas de 7-1 op het bord. Debutante Nienke van der Mispel zorgde voor het slotakkoord: 8-1.

Tegenstand

FC ’s-Gravenzande had een moeilijke eerste helft tegen FC Rijnvogels 4. De ploeg uit Katwijk bood veel tegenstand. De Westlandse vrouwen gingen wel met een 0-1 voorsprong de rust in. Na de thee ging FC ’s-Gravenzande volledig los en liep weg naar een eclatante 0-8 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Femke Sjoerdsma (3x), Vienna Warbout (3x) en Anna Geskus (2x). Naaldwijk kreeg met 4-0 klop in het uitduel bij Zwaluwen Vlaardingen.

Slechte start

Sportclub Monster had een slechte start tegen DSVP 3 en keek al na twee minuten tegen een achterstand aan door een treffer van Maritha Roeten. Vlak voor rust werd de aanval opgebouwd door de Westlandse vrouwen vanaf keepster Aiyana Dijkhuizen. Emmelie van Staalduinen kon de bal eenvoudig binnenschieten: 1-1. Na een dubbele wissel kreeg sc Monster de gevaarlijke buitenspeelsters van DSVP 3 onder controle. Door goed veldspel kon sc Monster het duel naar zich toe trekken. Met twee treffers zorgde Robin Olsthoorn voor een 1-3 overwinning.

3e klasse E (zat)

Arriston’80 speelde een uitduel bij rvv Overschie. De Delftse ploeg speelde door treffers van Liselotte de Boer en Susanne Epema met 2-2 gelijk. DSVP 2 kwam er niet aan te pas tegen Berkel 2. Het duel eindigde in 0-5.