Vrouwen Beloften/2e klasse | ADO Den Haag simpel langs Fortuna Sittard

Het Belofteteam van ADO Den Haag won net als Ajax en PSV haar vierde duel. Fortuna Sittard werd slachtoffer van de Haagse dadendrang. In de tweede klasse was Die Haghe op eigen veld IFC de baas. RKAVV moest het hoofd buigen voor ARC.

Beloften

In de eerste helft bood Fortuna Sittard nog fel tegenstand aan de groengele formatie. De enige treffer voor de thee kwam op naam van Laura Dankelman, die een hoekschop van Jill van den Ende inkopte. In de tweede helft sloeg ADO Den Haag flink toe. Quinty Dupon (foto), June Burgers en Iris Remmers stelden de zege al na iets meer dan een kwartier veilig: 4-0. In de slotfase was Laura Dankelman voor de tweede keer trefzeker en werd de eindstand 5-0.

2e klasse B (zat)

Die Haghe boekte een zwaarbevochte zege op IFC. In een matig duel toonden de Haagse vrouwen wel veel passie en strijd. Die Haghe kwam op 1-0 uit een afstandsschot van Britney Kley, maar zag IFC al na vijf minuten weer op gelijke hoogte komen. Met een half uur op de klok zorgde Romy Batist voor een nieuwe Haagse voorspong. In de tweede helft gooide Michelle Benoist de wedstrijd op slot na goed voorbereidend werk van Nance Konijnenburg: 3-1.

In Alphen aan den Rijn kon RKAVV het net niet vinden. Thuisclub ARC kon dit wel en sloot het duel af met een 2-0 overwinning. DSVP boekte in het thuisduel met UVS een 4-1 overwinning. Forum Sport kan haar draai nog niet vinden in de tweede klasse. Ook de wedstrijd tegen het eveneens puntloze FC Maense ging verloren: 1-2.