Vrouwen Beloften/2e klasse: Goede partij ADO Den Haag, RKAVV langs Die Haghe

De beloften van ADO Den Haag maakten korte metten met Telstar. Een vroege achterstand werd omgezet in een ruime overwinning. RKAVV besliste het duel met Die Haghe al in de eerste helft in haar voordeel.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Sander de Hollander

Beloften

ADO Den Haag had geen veelbelovende start tegen Telstar. De club uit Velsen nam in de negende minuut de leiding in het duel door een treffer van Lize de Vries. De groengele formatie herpakte zich goed en stond bij rust al met 3-1 voor door doelpunten van Quinty Dupon, Gina Vlehoff en Wendy Balfoort. In het tweede bedrijf liep de score al binnen zes minuten op naar 5-1. Wendy Balfoort en Iris Remmers namen de goals voor hun rekening. In de slotfase zorgden Jade Linthorst en Celine van der Toorn voor een 7-1 eindstand.

Vrouwen 2e klasse B (zat)

Die Haghe kreeg de eerste goede kans tegen RKAVV, maar kon die niet benutten. In de vijfde minuut was het wel raak aan de andere kant. Michelle Hersmis stelde Nina van der Hoeven in staat om te scoren. Die Haghe kreeg nog een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar zag daarna RKAVV naar een 4-0 ruststand weglopen door treffers van weer Nina van der Hoeven, Kim Smulders en Melanie Zalm. Meteen na de hervatting scoorde Britt de Wit de 4-1 en deed Die Haghe niet meer onder voor de Leidschendamse vrouwen. In de stand kwam geen verandering meer.

DSVP speelde met 2-2 gelijk in het uitduel bij Foreholte.

2e klasse E (zon)

RKDEO kon ook in haar derde duel de punten niet pakken. Medemblik bleek een flink maatje te groot voor de Nootdorpse vrouwen. Het team van coach Wendy Rietvelt kreeg een lesje in effectiviteit, want ook RKDEO kreeg legio kansen: 0-7.