Vrouwen | Die Haghe verslaat VEP, ruime winst FC ‘s-Gravenzande

In de 2e klasse kon Die Haghe drie punten bijschrijven na het duel met VEP. RKAVV versloeg Forum Sport met ruime cijfers. In de zondag 2e klasse werd RKDEO door Alliance’22 aan de zegekar gebonden. In 3D was FC ’s-Gravenzande net te sterk voor concurrent Verburch.

Tekst | Roland van der Linden

2e klasse B (zat)

In Woerden pakte Die Haghe haar eerste overwinning van het seizoen. De Haagse vrouwen van trainer Hans van Heteren hielden de tegenstander goed in bedwang. VEP werd eigenlijk alleen gevaarlijk vanuit hoekschoppen. Die Haghe nam door twee treffers van Chanella Mutsaers een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust kwam VEP terug in het duel vanuit een corner. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor de eindstand 1-2 bleef.

Het gemeentelijke onderonsje tussen RKAVV en Forum Sport werd een prooi voor de vrouwen uit Leidschendam. Na negentig minuten voetballen stond een 4-0 eindstand op het bord.

2e klasse E (zon)

RKDEO leed ook in haar tweede duel een nederlaag. Nu was Alliance’22 met 5-2 de betere ploeg. Voor de Nootdorpers was Larissa Zoutman (foto) één van de doelpuntenmaaksters. Gina van Ravenswaay kreeg een rode kaart voorgehouden van arbiter Caspar van Ende Boas.

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 won het thuisduel tegen LSVV’70 met 3-1. Op Sportpark Adegeest scoorde Nathalie Vosse alle treffers voor de groengele formatie.

3e klasse D (zat)

Naaldwijk en DSVP 3 kwamen niet tot scoren in hun onderlinge duel. Voor beide ploegen betekende de 0-0 uitslag het eerste punt in deze competitie. Ook Concordia en Lyra eindigde zoals het begonnen was. Een oppermachtig Lyra was niet in staat om een doelpunt te produceren: 0-0.

FC ’s-Gravenzande schoof met het grootste gemak het tweede team van Ariston’80 aan de kant. Femke Sjoerdsma eiste een hoofdrol op met vijf treffers in het met 8-1 gewonnen duel. Ook Irene van der Hout (2x) en Romy van Velden scoorden voor de Westlandse vrouwen.  SEP deed goede zaken op Sportpark Polanen. Het uitduel bij Sportclub Monster werd in een 0-2 overwinning omgezet.

3e klasse D (zon)

De vrouwen van Taurus kregen op eigen veld klop van SVO Krommerijnstreek. De Delftse vrouwen stapten net een 0-2 nederlaag van het veld.