Zaalvoetbal: Vrouwen winnen ook tweede duel op EK-kwalificatietoernooi

Maandag opende de Oranje-zaalvoetbalvrouwen van bondscoach Niña George het toernooi in Chisinau met een sterke 7-3 overwinning op Bosnië-Herzegovina. Dinsdag moest ook Armenië buigen voor de dadendrang van de Oranje-vrouwen: 6-0.

Daarmee is Oranje al na twee gewonnen duels zeker van de groepswinst in deze voorronde. Alleen de nummer één van het minitoernooi in Moldavië mag zich opmaken voor de volgende ronde van het kwalificatietraject. Dat is dus Oranje.

Wachten

Na de eigen zege op Armenië moesten de futsalvrouwen een paar uur wachten op het resultaat bij de latere dinsdagwedstrijd. Als Bosnië-Herzegovina volgens verwachting thuisland Moldavië zou kloppen, dan zou de groepswinst Oranje – op basis van onderling resultaat – niet meer kunnen ontgaan. En dat gebeurde ook. De Bosnische vrouwen boekten een 3-0 overwinning, waardoor Nederland al na twee gespeelde wedstrijden een klein feestje kon bouwen.

Statistieken

Een plek in de volgende EK-kwalificatieronde, de zogenoemde Main Round, is een feit. Een uitstekend resultaat voor de Nederlandse meiden voor wie het duel met Moldavië, dat donderdag op de slotdag wordt gespeeld, nu alleen nog van belang is voor de statistieken.

Tegen Armenië werden de doelpunten gescoord door zes verschillende speelsters. Ook Vesna Veltrop (foto), die op het veld ook actief is geweest bij ADO Den Haag Vrouwen, pikte haar doelpunt mee. De andere treffers kwamen van Arte Brueren, Jennifer Oliveira, Aaike Verschoor, Jessie Prijs en Laura de Groen. Veltrop speelt nu in de zaal bij eredivisionist Drs.Vijfje, één van de tegenstanders komend seizoen van de vrouwen van ZVV Den Haag.

© Haaglanden Voetbal/OnsOranje

Lees verder