Zaalvoetbal eredivisie (vrouwen): Onmachtig zvv Den Haag geeft niet thuis

Het vreemde was wel dat de vrouwenploeg van zvv Den Haag in de eerste minuten van de eerste helft een veelbelovende start had. Sterker nog, het nam zelfs brutaal de leiding door een schitterende treffer van de fysiek sterke Lavinia Poku: 0-1. En dat na tien minuten spelen. Een mooi begin zou je zeggen…

Tekst: Ulis van Maanen

Nee dus, het was vlak na de Haagse bliksemstart alleen maar Feyenoord troef. zvv Den Haag kwam er ‘ even’ niet aan te pas. Bij lange na niet, want in ‘no time’ veranderde de tussenstand rigoreus. Ook in verdedigend opzicht kwam de ploeg van René Havermans te kort. Het spel liet te wensen over.

Hattrick

Onder leiding van keepster Bianca Troost en topspits Jennifer Oliveira boog de gedisciplineerde vrouwenploeg van trainster-coach Sharon Sharon Van Zadelhoff-Bakker de vroege achterstand in amper vijf minuten tijd om in een 4-1 voorsprong. Eerst bracht Oranje-international Oliveira Feyenoord langszij: 1-1. Door een heuse hattrick van Alyssa Dijkstra kwam Feyenoord op een riante en ruime voorsprong: 4-1. Op slag van rust scoorde Khaoula Kadiri namens de thuisclub de 5-1.

Offday

Na rust veranderde de situatie eigenlijk niet. zvv Den Haag wilde wel maar kon niet. Feyenoord zag negen minuten voor tijd nog wel een mogelijkheid om de ruime score met een doelpunt te vergroten via Viviane Verheijen: 6-1. Dit werd dan ook de eindstand van een derby die geen derby was en ook niet werd. Het werd een wedstrijd waarin zvv Den Haag zich ‘overall’ niet heeft laten zien. Een offday dus en Feyenoord won verdiend.

Na afloop van de 6-1 nederlaag tegen Feyenoord Futsal Vrouwen reageerde de Haagse coach René Havermans (foto) als volgt : ,,Anders dan anders begin ik mijn reactie op het verlies eerst met een uitspraak van Johan Cruyff: ‘Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.’”

Conditioneel

Havermans verder: ,,….en dat is hoe ik het ervaren heb. We zijn de laatste wedstrijden aan het groeien als team. Ondanks de laatste twee wedstrijden die we verloren hebben, was er strijd en inzet en was de tegenstander scherper en ook beter. Dat kan en mag en daar leer je van…tegen Feyenoord kwamen we duidelijk (conditioneel) tekort.”

Rommelig

Havermans: ,,In aanvallend opzicht waren er wel goede momenten, maar ook rommelig vooral in de passing. De scherpte ontbrak. Verdedigend waren we gelaten en speelden wij zonder enige overtuiging. In tegenstelling tot Feyenoord brachten wij weinig in aanvallend en verdedigende zin en ook qua beleving en scherpte kwamen wij tekort. En op eredivisieniveau is het een vereiste en een must om als team de wedstrijd in te willen gaan met een flinke portie fanatisme. Zeker tegen gedisciplineerd sterke ploegen als Feyenoord moet je die focus hebben”, aldus de immer aimabele Hagenaar René Havermans.

Volgende week volgt de laatste competitiewedstrijd voor zvv Den Haag Vrouwen 1. Opponent is dan MSV Zeemacht uit Den Helder. Plaats van handeling is Sporthal Hogeveld aan het Panamaplein in Den Haag.