Zaalvoetbal Eredivisie Vrouwen: Zevenklapper voor zvv Den Haag

||||||||||||||||||

In sporthal Hoge Veld werd de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld tussen de vrouwen van zvv Den Haag en Zeemacht uit Den Helder. Dit duel werd niet in Sportcampus Zuiderpark gespeeld in verband met de Invictus Games.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

De ploeg van coach René Havermans had het in de eerste helft niet echt moeilijk, want captain Priscilla de Vos prikte er binnen tien minuten twee doelpunten in: 2-0. De Haagse ploeg miste in die fase ook diverse kansen. Het derde doelpunt, dat in de dertiende minuut viel, kwam van de schoen van Larissa Boerenstam: 3–0. Vlak voor de rust wist de rode lantaarndrager uit Den Helder via Chantal Boon nog doelverdedigster Lisa Franken kansloos te laten bij een inzet: 3-1.

Vier minuten in de tweede helft kreeg de oersterke Lavina Poku de bal op de cirkel van Zeemacht en wist zich tussen twee verdedigsters los te rukken (beide speelsters hielden haar ook vast) en toch te scoren: 4-1. Na de al geplande wissels van zvv Den Haag kwam de ploeg uit Den Helder binnen vijf minuten met doelpunten van Chantal Boon en Joyce Kwast terug in de wedstrijd: 4–3.  Daarna stelde de Haagse formatie orde op zaken. Samia Kaaouane, Priscilla de Vos en Sylvia den Boer zorgden voor de zevenklapper: 7-3.

Ondanks dat Zeemacht troosteloos met één winst partij (vorige week tegen Libertas uit Damwald – Friesland) onderaan staat, degradeert de ploeg niet, omdat Drachtster Boys gaat stoppen met het eredivisievoetbal. De ploeg uit Drachten degradeert hierdoor automatisch naar de Hoofdklasse.