Warming-up 2e divisie: John Blok (Scheveningen): ,,OFC betere ploeg dan cijfers aangeven”

Scheveningen leverde vorig weekend een huzarenstukje af, door koploper Quick Boys in eigen huis een nederlaag toe te brengen. Een wedstrijd met een heel spannend slot, waarbij de ploeg van trainer John Blok (foto) toch als winnaar van het veld kon stappen.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat John Blok met veel genoegen terugkijkt op dat duel. ,,Winnen is altijd lekker en zeker als dat dan ook nog eens bij de koploper gebeurt. De eerste helft was prima van onze kant en hadden we al op voorsprong moeten komen. Omdat we dat nalieten – en ook slecht uit de rust kwamen – hadden we het het eerste kwartier na rust erg lastig. Na een korte onderbreking konden we orde op zaken stellen en liepen we snel uit naar 0-3. Dat het in de laatste fase nog billenknijpen werd omdat Quick Boys terugkwam tot 2-3 (na een erg makkelijk gegeven vrije trap en een bijna gelijk daaropvolgende strafschop) was leuk voor het publiek, maar had voor mij niet gehoeven.”

Medicijn

Blok had het de weken daarvoor al laten weten. De resultaten waren er niet altijd, maar over de inzet en het spel was niet veel te klagen en dat betaalde zich nu tegen Quick Boys uit. Blok: ,,Zeker en dat is lekker voor de ploeg. Zoals ik al eerder aangaf is wedstrijden winnen het beste medicijn. Daarbij hebben we ook bij vlagen uitstekend gevoetbald en gedurfd op Nieuw Zuid vroeg druk te zetten.”

Verademing

Zaterdag komt hekkensluiter OFC naar sportpark Houtrust. Winnen bij de koploper en nu voor eigen aanhang tegen de hekkensluiter. ,,Die wedstrijden staan ook helemaal los van elkaar”, kijkt John Blok vooruit. ,,Tegen OFC zullen we echt minder ruimte krijgen dan tegen Quick Boys en spelen we helaas ook weer op kunstgras. Het was afgelopen zaterdag een verademing om te zien hoe anders duels gespeeld kunnen worden op gewoon gras. Daarbij heeft OFC een betere ploeg dan de cijfers doen vermoeden. Noordwijk won afgelopen weekend ook maar net aan en met enig fortuin. OFC is als debutant nu gewend aan wat er gevraagd wordt op Tweede Divisie-niveau en heeft ook een stuk of vier ervaren spelers terug.”

Niveau

OFC heeft inmiddels wel 37 doelpunten tegen. Toch waarschuwt Blok: ,,Natuurlijk heeft OFC veel tegendoelpunten, maar puur naar de tegentreffers kijken geeft een vertekend beeld, omdat ze drie wedstrijden flink op de broek hebben gekregen. Zeker de afgelopen wedstrijden verliezen ze vaak maar met één of twee doelpunten verschil. Daarbij hebben ze gewoon een prima voorhoede met onder meer oud-Scheveningen-spits Joël Donald en Niels Butter, die ook niet voor niets naar IJsselmeervogels gaat. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en zorgen dat we, ook onder andere omstandigheden, het niveau van vorige week halen.”

Scheveningen kan geen beroep doen deze wedstrijd tegen OFC op Freek van Eijk en Barry Rog. Blok: ,,Over de twijfelgevallen beslissen we zaterdag.” Om half drie klinkt het beginsignaal zaterdag op Houtrust.