Warming-up 4e Divisie (zo) | Cesco Agterberg (Westlandia): ,,Voor ons mooie testcase”

Westlandia had, ook volgens trainer Cesco Agterberg (foto), nu op twaalf uit vier moeten staan. Maar afgelopen zondag ging het vlak voor tijd alsnog fout en moesten de Naaldwijkers tegen hekkesluiter Velsen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Zondag wacht de streekderby tegen RKAVV.

Tekst: Ton Beije

Dus was Agterberg zondag doodziek na dat gelijke spel, waarbij Velsen nota bene pas haar eerste punt pakte. Hij: ,,Dat klopt inderdaad, ‘doodziek’ waren we er allemaal van, een hele goede les zo vroeg in het seizoen. Het mag niet gebeuren en het gebeurt iedere ploeg toch een keer. Bij ons was dat dus in de vierde wedstrijd thuis, die je normaal gesproken gewoon wint.”

Verklaring

Een duel waarin Westlandia met 2-0 voorkwam en het toch nog uit handen geeft. Heeft Agterberg daar een verklaring voor? ,,Jawel, die dingen gebeuren gewoon in het voetbal. Er worden fouten gemaakt anders wordt er niet gescoord. Maar de manier waarop en in de 95e minuut maken het wel extra zuur natuurlijk.”

Analyse

Een tegenvaller, met de streekderby tegen RKAVV zondag in het vooruitzicht, hoe heeft de ploeg dat deze week opgepakt? Agterberg: ,,Heel erg goed eigenlijk. Kijk een goede groep ben je niet alleen in goede tijden, maar je bent juist een goede groep als je het juiste antwoord geeft na een teleurstelling. We hebben afgelopen maandag de eerste vier wedstrijden geanalyseerd en besproken en dat was heel prettig om met elkaar te doen. Als het goed is leren van deze sessies en pakken we daarna de draad weer op. Er is geen man overboord, we hebben niet verloren en we zijn pas bij wedstrijd vijf.”

Fysiek

RKAVV, weet je genoeg van je tegenstander, de Leidschendammers staan nu ook op tien punten. Voor beide clubs geldt aan blijven haken bij HBS. ,,Ja we weten wat we kunnen verwachten van RKAVV”, reageert de Westlandia-trainer, ,,een goed voetballende ploeg, die ook fysiek sterk is en wat ervaring in de ploeg heeft. Voor ons een mooie testcase waar we staan en inderdaad het is nog vroeg, maar we treffen weer een ploeg uit de top drie.”

Uitspelen lijkt geen punt voor Westlandia, er is prima gepresteerd buitenshuis. Agterberg: ,,We hebben pas twee wedstrijden gespeeld buitenshuis en inderdaad tweemaal gewonnen. Uit of thuis maakt bij ons niet zo’n verschil in speelwijze. Tuurlijk speel je liever voor je thuispubliek, maar we gaan daar niet ineens anders voetballen.”

Fit

Zondag dus, om twee uur op de Kastelenring, de streekderby tegen RKAVV. ,,Ik verwacht een heel open wedstrijd met twee voetballende ploegen. Dat de sterkte mag winnen”, aldus Cesco Agterberg, die geen spelers mist. ,,Alles bij ons is fit, dus we gaan met een fitte groep van achttien spelers naar Leidschendam.”

 

Lees verder