Warming-up 3e Divisie (zo): Mark Schuur (TOGB): ,,Bij winst gelijk komen met O.S.S.’20”

Heel lang leek TOGB op bezoek bij HSC’21 op weg naar drie punten. Tot diep in blessuretijd had TOGB een verdiende 1-2 voorsprong, maar zag het HSC’21 in blessuretijd alsnog de gelijkmaker maken. Een domper waar de selectie van TOGB tijdens de busreis naar huis over heeft gesproken. De tegenstander van komende zondag. O.S.S.’20, speelde op donderdagavond 10 november al haar wedstrijd, waardoor het afgelopen zondag niet in actie kwam. Het duel met OJC Rosmalen eindigde in 1-1.

Tekst: Ron Fruining

O.S.S.’20 heeft een jonge trainer als eindverantwoordelijke voor de groep staan. Op sportpark De Reutsheuvel staat de 36-jarige oefenmeester Roy de Haan uit Elst voor zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke bij de Brabantse formatie voor de groep. De ambitieuze trainer speelt graag aanvallend combinatievoetbal, wat hij ook komende zondag op bezoek in Berkel en Rodenrijs zal willen laten zien. Routinier in de selectie van De Haan is aanvallende middenvelder Tom Pijnenburg. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Den Bosch, waar hij tot en met de O21 actief was. Sinds 2015 speelt Pijnenburg bij O.S.S.’20, waarmee hij afgelopen seizoen op een vijfde plek in de eindklassering van de Derde Divisie zondag eindigde.

Een vooruitblik op wedstrijdnummer vijftien van dit seizoen met de oefenmeester van TOGB, Mark Schuur.

Mark, wat leer je als staf van zo’n late tegentreffer op bezoek bij HSC’21?

,,We leren ervan, dat een wedstrijd net zo lang duurt totdat de scheidsrechter affluit voor het einde.  Tot die tijd zullen alle afspraken in de teamfuncties uitgevoerd moeten worden. Dus altijd druk op de bal in een bepaalde zone en met het mes tussen je tanden verdedigen in de zestien.”

Doordeweeks werd de volgende ronde gehaald in de Voetbal Rotterdam Fiduscup, door een 2-4 overwinning op bezoek bij VFC. Is zo’n wedstrijd een prettige opsteker richting zondag?

,,Opsteker …. Onze eerste helft was redelijk, de tweede helft was slecht. Voor rust moet je eigenlijk al op 0-5 staan en dan na rust krijg je op een hele makkelijke manier twee doelpunten tegen. Dat is iets wat ook terugkomt in de competitiewedstrijden.”

Je wilt het liever niet hebben over de spelers die er niet zijn. Hoe verloopt het herstel van de geblesseerden en wanneer verwacht je dat deze spelers weer minuten kunnen maken?

,,Het herstel van een aantal voorloopt voorspoedig, sommigen trainen met de fysiotherapeut aan het herstel op het veld, maar zitten nog niet bij de groep. Ik verwacht dat de meesten pas na de winterstop weer volledig fit bij de groep zullen aansluiten.”

De nieuwbouw van de tribune verloopt volgens schema. Helaas kunnen de supporters ook komende zondag nog geen gebruik maken van die tribune en zullen zij langs het veld support geven. Missen jullie de ‘harde kern’ van TOGB, die jullie normaal vanaf het balkon aanmoedigt?

,,De ‘twaalfde man’ is er altijd, dus missen doen we ze niet. Laten we hopen dat ze snel op hun favoriete plek kunnen staan of zitten om ons aan te moedigen.”

Tot slot wat voor TOGB gaan we komende zondag zien strijden tegen O.S.S.’20?

,,Wat ik weet van O.S.S.’20 is dat het een goed voetballende ploeg is. De nummers zes tot en met dertien op de huidige ranglijst, daar zit een verschil van zes punten tussen. Je kunt zondag bij winst op gelijke hoogte komen met O.S.S.’20.  Ik verwacht dan ook een wedstrijd waarbij beide teams voor de overwinning zullen gaan.”