Warming-up 3e Divisie (zo) | Paul v.d. Zwaan: ,,Uitstekende zelf opgeleide jeugdspelers”

Quick speelde een matige wedstrijd tegen het nog puntloze vv Dongen. De drie punten waren na de 2-3 winst (rust 2-2) zeer welkom, evenals de twee doelpunten van Frank van der Heiden. Komende zondag wordt er weer gespeeld in Noord-Brabant. Winst in Uden tegen UDI’19 betekent een stevige plaats in de middenmoot.

Tekst: Pieter Donath

Rooms-katholieke sportvereniging Uitspanning Door Inspanning ’19 (UDI’19) heeft meer dan 1700 leden. De Brabanders spelen op sportpark Parkzicht in Uden en debuteren dit seizoen in de Derde Divisie. Vorig seizoen werd na een derde plaats in de Hoofdklasse B promotie gerealiseerd via de nacompetitie. UDI’19 staat in de Derde Divisie drie punten en drie plaatsen onder Quick op de vijftiende plaats. Vorige week werd met 3-1 verloren van JOS Watergraafsmeer.

Quick kan na winst in Uden de middenmoot bereiken. Trainer Paul van der Zwaan (foto) kijkt eerst terug op de 2-3 winst in en tegen Dongen en denkt dat UDI’19 behoudend zal spelen. Terugkijkend naar de eerste tien wedstrijden is hij positief over zowel het spel als de jeugdopleiding van Quick.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen vv Dongen?

,,Dongen was zeker niet onze beste wedstrijd tot nu. Het is toch lekker als je niet tegen de beste ploeg van de competitie speelt en alsnog de drie punten kunt binnenhalen. Overigens zijn wedstrijden tegen de onderste clubs ook weer niet de makkelijkste, dus nogmaals heel blij met het resultaat.”

Wat weet je van UDI’19 en wie zijn uit de selectie niet inzetbaar?

,,Het zal niet eenvoudig worden. Brabantse ploegen spelen over het algemeen met de kont naar achteren en loeren met snelle mensen op counters. Dat vereist van ons kwaliteit in balbezit met het juiste tempo zonder de deur open te zetten. Nog steeds zonder Nabil Hadui, maar ook Giovanni Linnenbank is onzeker. Daarbij kun je mijzelf ook rekenen, ik lig nu al drie dagen plat met griepverschijnselen.”

Hoe kijk je terug op de eerste tien wedstrijden?

,,Tweeledig, qua veldspel en instelling kunnen we niet anders dan dik tevreden te zijn, qua behaalde punten hadden dat er wel wat meer moeten/mogen zijn. Wel is het heerlijk om te zien dat Quick wederom zichzelf uitstekend weet te bedruipen met zelf opgeleide jeugdspelers die weer nieuw elan en kwaliteit aan het team toevoegen. Als staf is dat een zaligheid om te zien en mee te maken, temeer omdat de gevestigde orde die jonge gasten op alle vlakken helpt en zelf daar dan ook weer energie uithaalt. Machtig mooi.”

Lees verder