Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,TOGB presteert prima”

Een maand geleden won Quick voor het laatst. In Limburg werd het 2-3 tegen Groene Ster. Uit de laatste drie wedstrijden werd slechts één punt gehaald. Afgelopen zondag werd tegen OJC Rosmalen de volle winst in de slotfase weggeven. Belangrijk richting winterstop is het om tegen TOGB een resultaat te boeken.

Tekst: Pieter Donath

Na de wedstrijd op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs is er voor Quick dit jaar nog slechts één wedstrijd te spelen. Op zaterdag 10 december om 15.30 uur wacht in Noordwijkerhout VVSB. Maar de taak is eerst zondag te winnen van TOGB, dat vorig seizoen kampioen werd in de Hoofdklasse (nu Vierde Divisie). Hopelijk zijn de Haantjes de teleurstelling van het tegendoelpunt in de slotfase tegen OJC Rosmalen kwijt en wordt er weer ‘ouderwets’ gestreden als collectief.

Trainer Paul van der Zwaan (foto) regeert op het ‘verlies’ van de twee punten en geeft aan dat TOGB en Quick ploegen zijn die voor de winst gaan. Er zijn weinig spelers geblesseerd.

Was er, na twee nederlagen, gelukkig weer een punt tegen OJC Rosmalen?

,,Nou gelukkig is het nauwelijks te noemen, we kwamen in de 88e minuut op voorsprong door een fantastische goal van Frank van der Heiden. Helaas verspilden we in de blessuretijd onnodig alsnog de winst. Dat was heel zuur, maar de manier van spelen in deze wedstrijd stemde wel tot meer tevredenheid. Het leek met name de tweede helft weer op Quick-voetbal en dat was de twee wedstrijden daarvoor niet het geval. Dus uiteindelijk na het wegzakken van de pijn om de ‘weggegeven’ twee punten, bleef er toch een positief gevoel over. Het is zaak dit mee te nemen naar TOGB aanstaande zondag.”

TOGB presteert wisselvallig. Wat verwacht je voor een wedstrijd?

,,Een ook jonge enthousiaste ploeg die eigenlijk prima presteert. Verwacht dan ook een leuke open wedstrijd met twee ploegen die voor de winst willen gaan. Ook wel eens lekker, een uitwedstrijd niet te ver weg. Wij kijken er naar uit. We hebben goed getraind deze week.”

Klopt het dat jullie weinig lange blessures hebben?