Warming-up 3e Divisie (zo) | Paul van der Zwaan (Quick): ,,Zware aanslag op spelers”

Het was een zware week voor Quick met twee wedstrijden in vier dagen. Zondag gelijkgespeeld tegen het hooggeplaatste HSC’21 en woensdagavond in Heerlerheide met 1-3 gewonnen van divisiegenoot Groene Ster. Door deze winst in het TOTO KNVB bekertoernooi werd een plaats bereikt bij de loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

Tekst: Pieter Donath

Dit weekend is de loting voor 21 clubs voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB beker. Het is een vrije loting, waar amateurclubs BVO’s kunnen treffen. Een ‘gunstige’ loting is voor Quick sportief en financieel aantrekkelijk. Eerder lootte Quick tegen Willem II (seizoen 2019-2020) en NEC (seizoen 2020-2021), maar die wedstrijd kon door Corona toen helaas geen doorgang vinden.

Op sportpark De Rusheuvel in Oss kan Quick bij winst tegen OSS’20 een stabiele middenmoter worden. Trainer Paul van der Zwaan (foto) is tevreden over de wedstrijden tegen HSC’21 en Groene Ster, maar vindt dat het programma met op 5 oktober tegen Unitas weer een midweekse wedstrijd, zwaar voor amateurvoetballers.

Bezopen

,,Afgelopen woensdag, een bekerwedstrijd uit bij Groene Ster, verzamelen om 13.30 uur en om 01.30 weer terug op Quick. Welkom in het leven van een (top)amateurvoetballer. Gelukkig wel gewonnen en daardoor geplaatst voor de ‘betaalde beker’. Dat maakte de terugreis een stuk makkelijker. Maar eigenlijk is het natuurlijk bezopen voor spelers die ook nog gewoon werken en/of studeren. Ook qua fysieke belasting is het best een behoorlijk zware aanslag, gelukkig lijkt het er vooralsnog op dat we daar ook redelijk goed doorheen zijn gekomen.”

Periodiseren

,,Zondag wacht alweer de volgende competitiewedstrijd tegen OSS’20 en dan op 5 oktober, thuis tegen Unitas, weer een midweeks programma. Om nog maar te zwijgen over de volgende bekerwedstrijd. Tegen wie dat is wordt een dezer dagen bekend en dus gewoon afwachten. Feit is wel dat we goed moeten periodiseren en rekening moeten houden met de belasting en de belastbaarheid. Herstellen is ook een trainingstool. Afgelopen zondag tegen HSC’21 was ook een zware wedstrijd, maar deze groep is mentaal momenteel ijzersterk en geniet ook van de wedstrijden en stralen ambitie en gretigheid uit. Het gelijkspel was dan ook zwaar bevochten, maar ook dik verdiend.”

Uitdaging

,,Zondag uit naar OSS’20 is de volgende uitdaging. Wij zijn volop in het team- en speelwijzeontwikkelingsproces. Uitslagen zijn uiterst belangrijk, maar de wijze waarop we als team spelen en handelen zijn op dit moment net zo belangrijk. Wij gaan altijd voor de winst en moeten daarbij leren als team hecht, maar ook volwassen en zakelijk te zijn/worden. Tot nu toe kunnen we alleen maar heel tevreden en trots zijn op de manier waarop deze jonge en talentvolle groep zich ontwikkelt.”

Lees verder