Warming-up 3e Divisie (zo): Voor Quick is competitie nu belangrijker dan beker

Na drie-en-een-halve week met twee uitwedstrijden, een bekerwedstrijd tegen rkav Volendam en een vrij weekend speelt Quick eindelijk weer een thuisduel. UNA uit Zeelst, gemeente Veldhoven, heeft in elf wedstrijden pas één keer verloren en staat als achtste, drie plaatsen boven Quick. ‘Cup-fighter’ Quick verdient veel steun van het thuispubliek.

Tekst: Pieter Donath

Twee weken geleden won Quick voor de competitie met 0-2 van UDI’19. Trainer Paul van der Zwaan (foto) zat door ziekte niet op de bank en de doelpunten werden gemaakt door Issac Dijkhuizen en Erben Lemmers. Vorige week donderdag werd voor de beker op het slecht verlichte veld van rkav Volendam met 2-4 gewonnen door doelpunten van Enoch George (2), Frank van der Heiden en Nabil Haddadi. Hierdoor werd de tweede ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi bereikt. De loting zorgde voor een thuiswedstrijd half januari tegen De Graafschap. Een leuk vooruitzicht, maar nu telt de competitie.

Aansluiting

Zondag komt UNA naar Nieuw Hanenburg. Beide teams zijn koploper in gelijke spelen. UNA zesmaal en Quick vijfmaal. Op papier een leuk affiche, want beide ploegen doen niet veel voor elkaar onder. Het verschil op de ranglijst tussen de nummer acht (UNA) en nummer elf (Quick) bedraagt slechts vier punten. Vandaar dat de equipe van Paul van der Zwaan er alles aan gelegen is om deze wedstrijd winnend af te sluiten, zodat aansluiting met de top van de grote middenmoot bewerkstelligd kan worden. Dat zal inderdaad nog best een opgave worden. UNA verloor slechts één wedstrijd deze competitie en dat is alweer bijna twee maanden geleden. Op zondag 3 september jl. werd het 1-2 tegen VVSB. Daarna alleen maar overwinningen en gelijke spelen. Bovendien heeft het ook de minst gepasseerde verdediging van deze competitie met slechts negen tegendoelpunten.

Ongeslagen

Beide ploegen zijn de afgelopen drie wedstrijden ongeslagen. UNA éénmaal winst en tweemaal een gelijkspel, met als uitschieter de 1-5 overwinning op TOGB. Quick driemaal een overwinning met als hoogtepunt de plaatsing voor de tweede ronde van de KNVB-beker door een 2-4 overwinning uit bij de amateurs van Volendam. Afgelopen seizoen won Quick nog overtuigend met 3-1. Uiteraard geen garantie voor deze wedstrijd.

Voor trainer Paul van der Zwaan is de beker even niet meer belangrijk. Voor hem telt nu de competitiewedstrijd tegen UNA waarin hij hoopt dat de lijn van de laatste wedstrijden (twee keer winst) wordt doorgetrokken.

 

Lees verder