Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Gewoon winnen van Alcides”

HBS staat na de 5-2 winst op De Zouaven knap op de tweede plaats, met twee punten achterstand op RKAVV. Komende zondag wordt beslist wie de eerste periode in de wacht gaat slepen. HBS  moet winnen en hopen op een misstap van RKAVV.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya (foto) kijkt tevreden terug op de ruime winst op De Zouaven: ,,Eem prima overwinning tegen de Zouaven thuis. We hebben de wedstrijd bij vlagen goed gespeeld en bij vlagen was het te slordig waardoor we te veel balverlies leden, maar het was goed genoeg om de overwinning weer een keer thuis te houden.”

Leuk

De HBS-trainer is niet echt bezig met de periodetitel of de stand op de ranglijst op dit moment. Kahya: ,,Wij proberen elke wedstrijd in te gaan met de doelstelling om die te winnen met een bepaalde manier van spelen en de uitstraling van een hecht team. Dat lukt tot nu wel aardig en we staan er goed voor. Mochten we de periodetitel winnen, dan zou dat leuk zijn, maar geen extra motivatie geven voor dit weekend of de komende wedstrijden. We moeten ongeacht wat RKAVV of de rest van de teams doen, gewoon winnen van Alcides.”

Tempo

Over de komende tegenstander Alcides zegt de HBS-trainer: ,,Een prima ploeg met een aantal duidelijke patronen in haar spel. Voor de rest gaan we weer uit van onszelf en gaan we weer op zoek naar de drie punten. Ik verwacht aan de bal een sterk HBS, dat het tempo moet gaan bepalen en dat hoofdmoment zal gaan bepalen waar het spel zich gaat afspelen. We zullen ons wel moeten wapenen tegen tegenstoten van de tegenstander. Dus complete concentratie is nodig en we moeten doen waar we steeds beter in worden en nog stappen in moeten maken.”

Contactblessures

Vervelend is dat HBS al weken te maken heeft met afwezige spelers. Kahya: ,,En daar zijn er de afgelopen weken helaas wat bijgekomen door contactblessures. We hebben nog steeds een goede groep gretige jongens die we kunnen gebruiken en waar we heel veel vertrouwen in hebben. We hopen natuurlijk wel dat de ziekenboeg snel weer leegloopt, dat maakt de groep nog sterker.”

 

Lees verder