Warming-up 4e Divisie (zo) | Maurizio Ceccucci (RKAVV): “Druk leggen we onszelf op”

RKAVV heeft de goede start een vervolg gegeven tegen Rohda Raalte. De ploeg kwam nauwelijks in de problemen en voor de derde keer op rij stapten de Leidschendammers met een zege van het veld. Komende zondag kan na winst tegen Westlandia de koppositie worden bereikt als HBS niet wint.

Tekst: Pieter Donath

RKAVV speelde tegen Rohda Raalte zeer solide, gaf achterin nauwelijks iets weg en won overtuigend met 0-2. Het ontvangt zondag op de Kastelenring met veel vertrouwen Westlandia. De derby belooft een kraker van jewelste te worden in de top van de Vierde Divisie. RKAVV en Westlandia delen de tweede plaats en blijven na winst in het spoor van koploper HBS. Bij verlies van de Kraaien kunnen ze zelfs koploper worden.

Westlandia verloor afgelopen zondag in de slotminuut twee punten tegen RKVV Velzen, maar is goed begonnen na de degradatie van vorig seizoen. Dinsdag verloor de ploeg in een oefenwedstrijd met 1-2 van ADO Den Haag O21, maar staat in de competitie keurig op een met RKAVV gedeelde tweede plaats.

Tevreden

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) is tevreden over de wedstrijd tegen Rohda Raalte en de wijze waarop werd gewonnen moet vertrouwen geven voor het duel tegen Westlandia. Komende zondag is een goede test voor zijn ploeg om te zien of bovenin meedraaien dit seizoen een reële optie is.

Hoe kijk je terug op de verdiende overwinning tegen Rohda Raalte?

,,Met tevredenheid over het grootste gedeelte van de wedstrijd. Er was een mindere fase in de eerste helft en het niet benutten van de kansen, waardoor je een wedstrijd eerder kunt beslissen zijn zeker aandachtspunten voor de komende periode.”

Is er nu extra vertrouwen opgedaan voor komende wedstrijden?

,,Zonder vertrouwen kun je beter niet spelen, dus wat dat betreft is er altijd vertrouwen.”

Is spelen tegen Westlandia een derby of zien staf/spelers dit anders?

,,Wij als staf benaderen deze wedstrijd zoals we iedere wedstrijd benaderen. Uiteraard brengt een derby altijd iets extra’s met zich mee en dat is alleen maar leuk.”

Wat voor wedstrijd verwacht je en is er druk om in kopgroep te blijven?

,,Dat is altijd lastig te voorspellen, maar ik verwacht twee teams die willen winnen en een aanvallende speelwijze hanteren. Waarschijnlijk zullen er dan veel omschakelmomenten ontstaan en dat is vaak erg leuk voor het publiek. Wij willen graag bovenin mee doen en die druk leggen we onszelf op.”

Lees verder