Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Nog niets gewonnen”

Uniek om mee te maken. Met de supportersbus van RKAVV naar Westerbork. De periodetitel kan gewonnen worden en dat is iets wat voor het laatst gebeurde in seizoen 2014-2015. Na de winst tegen rkvv Velsen kunnen de Leidschendammers in Drenthe tegen nummer laatst VKW mogelijk feest gaan vieren. Maar dan zal eerst gewonnen moeten worden.

Tekst: Pieter Donath

De laatste keer dat een periodetitel werd gewonnen was in het seizoen 2014-2015. Onder leiding van trainer Bas Steffens werd RKAVV kampioen van de eerste klasse. Na de overwinning (3-0) op rkvv Velsen kan de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) komende zondag een prijs pakken. Hiermee zou een prima start van de competitie worden beloond.

Veel wedstrijden gingen gepaard met prima aanvallend voetbal. Tegen VKW (Vlugheid Kracht Westerbork) zal dat lastiger zijn op het mogelijk slecht te bespelen natuurgras. De Drentenaren promoveerden vorig seizoen via de nacompetitie uit de eerste klasse en hebben het tot nu toe nog lastig op een hoger niveau.

Maurizio Ceccucci zegt op de website over de wedstrijd dat hij superblij is met de goede competitiestart, maar dat er nog niets gewonnen is. Hij verwacht zondag een fysiek sterke tegenstander en een lastig te bespelen veld. Hij hoopt dat veel supporters gehoor geven aan de oproep om de spelers met de bus achterna te reizen.

Voor de thuisblijvers doet Hans Slootmaker verslag en hij is te beluisteren via Den Haag 92.0 FM en Midvliet 107.2 FM of online.

Was je verrast door de eenvoudige winst tegen rkvv Velsen?

,,Ja eigenlijk wel. Velsen is een lastige ploeg om tegen te spelen, maar wij hadden ons tactisch goed voorbereid en dat betaalde zich uit in de vrij gemakkelijke overwinning. Heel misschien had het anders gelopen als Mike ten Kroode de penalty bij een 0-0 stand niet had gestopt.”

VKW speelt op gras. Maakt dit voor jullie spel een verschil?

,,Bij SJC lag een prima grasmat en daar hebben we een aardige wedstrijd gespeeld. Wij hebben nu de beelden van VKW bekeken en dat grasveld ziet er helaas iets anders uit dan bij SJC. Dat heeft ongetwijfeld invloed op ons spel.”

Hoe vieren jullie de eventueel bereikte periodetitel?

,,Geen idee, daar ben ik niet mee bezig. Zoals gewoonlijk staat er een flesje jenever (borrel) in de bus, dus daar zal geen verandering in zijn.”

Is iedereen fit of zijn er nog spelers niet inzetbaar?

,,Helaas zijn er nog wel wat afwezigen, daarbij heeft Edwin Agyare tegen Velsen al vroeg in de wedstrijd een lelijke tik op zijn enkel gehad en is voorlopig uitgeschakeld. Niet inzetbaar zijn, inclusief de langdurig geblesseerden, Remco Overdevest, Yair Sidoel, Yani Bouras, Sem Plezier en Jeremy van Lochem.”

Lees verder