Warming-up zaterdag 4D | RVC Celeritas trapt af in derby tegen KSD Marine

De Kasteelheren van SEV trappen zaterdagmiddag in hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op eigen grond in de zaterdag vierde klasse E af tegen IJVV de Zwervers. Wat afgelopen seizoen op een nippertje na mislukte, een plek in de nacompetitie, moet wat de Leidschendammers betreft dit seizoen wel lukken.

Tekst: Peter Petit

De pupillen van trainer Kenneth Soechit zijn inmiddels hopelijk bekomen van een goed seizoen dat niks opleverde behalve een katterig gevoel en lege handen. Met een gemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd kan SEV terugkijken op een goed en productief seizoen. Tegenstander De Zwervers afficheert zich als de enige echte IJsselmondse voetbalvereniging.

Onderschatting

FC Zoetermeer trapt zaterdag om 15.00 uur af tegen Floreant uit het om zijn boomkwekerijen bekendstaande Boskoop. De thuisploeg bekert verder dankzij overwinningen op SVO Buytenpark, Gouda en, zij het uiterst moeizaam, vorige week, SJZ. Floreant is gewaarschuwd, onderschatting komt niet en mag niet voorkomen in het spelershandboek van trainer Francis Janse. Scheidsrechter Knaapen moet alles in goede banen zien te leiden.

Niet succesvol

Haagse Hout krijgt zaterdag bezoek van RCSV Zestienhoven uit het noordelijke deel van Groot Rotterdam. De thuisploeg onder de bezielende leiding van trainer Baris Sahin was niet bepaald succesvol in de regionale bekercompetitie, met slechts één overwinning tegen Quick Steps, maar nederlagen tegen Teylingen en HDV. Scheidsrechter Janson fluit om 15.00 uur het beginsignaal op sportpark Vlamenburg.

Graaf Willem II/VAC wacht een thuisduel tegen Groeneweg uit Zevenhuizen. De thuisploeg onder leiding van trainer Jan de Jong junior, telg uit een familie vol met trainers, kan terugkijken op een goed afgelopen seizoen, maar bleef wel met lege handen achter. Ook dit seizoen begon weer goed voor de ploeg uit Wassenaar met eindwinst in de poule van de regionale bekercompetitie. De ware voetballiefhebber zal met grote belangstelling uitkijken naar de productie van de succesvolle aanvaller Laurens Bentvelzen met in zijn paspoort als beroep ‘goaltjesdief’.

Nare smaak

Tenslotte is er dan nog RVC Celeritas, dat op een haar na promotie naar de derde klasse miste, uitgerekend tegen een ploeg uit Rotterdamse regio, Excelsior’20. Dit seizoen staan er voor RVC Celeritas en de andere teams uit de Haagse regio in 4E veel wedstrijden tegen teams uit de omgeving van Rotterdam op het programma en bij RVC Celeritas hebben ze vanwege dat verlies in de nacompetitie nog steeds een nare smaak in de mond van tegenstanders uit de stad van de Euromast. Zaterdag begint de ploeg van trainer Dennis Young (foto) om 15.00 uur op sportpark Prinses Irene echter tegen de Haagse fusieclub KSD Marine van collega Henk Baggerman.

 

 

 

Lees verder