Warming-up Derde Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan (Quick): ,,Effectiever worden”

Quick speelde vlak achter elkaar twee wedstrijden. Het speelde vorige week zondag thuis tegen JOS/Watergraafsmeer gelijk (1-1) en ging midweeks, ook op Nieuw Hanenburg, nipt met 0-1 onderuit tegen Unitas. Dat leverde in twee thuisduels dus maar één punt op. Zondag wacht de uitbeurt bij Dongen.

Tekst: Ton Beije

Dat ene punt uit twee thuisduels vindt ook trainer Paul van der Zwaan (foto) een tegenvaller, al relativeert hij het direct: ,,Eén punt valt inderdaad wat tegen, over het vertoonde spel zijn we overigens wel tevreden, maar dat spel omzetten in het creëren van voldoende kansen en dus doelpunten is zeker voor verbetering vatbaar. Maar we hebben een nog jonge ploeg die in ontwikkeling is en daarin veel ambitie en werklust laat zien. Ze zijn leergierig en dat geeft een goed gevoel naar de toekomst.”

Effectiever

Voetballend zit het wel goed bij de Haantjes, de jonge ploeg moet wat effectiever worden. Trainer Van der Zwaan: ,,Zowel tegen JOS als tegen Unitas waren we mijns inziens beter voetballend, maar nogmaals onvoldoende effectief vanuit ons balbezit. Dan krijg je dus ook altijd kansen tegen en in beide wedstrijden heeft dat ons de das omgedaan. Fysiek en mentaal heeft het drukke programma ons niet genekt. Ook is het lekker dat er wat spelers vanuit blessures en door andere omstandigheden weer aansluiten. Dus we maken ons wat betreft de breedte nog geen zorgen.”

Lastig

Zondag gaat Quick op bezoek in Brabant, bij hekkensluiter Dongen, dat nog op de hatelijke nul punten staat. Spelen tegen de rode lantaardrager mag geen onderschatting opleveren. Van der Zwaan: ,,Van onderschatting mag natuurlijk nooit sprake zijn. Het is inderdaad lastig tegen een ploeg die in zulk zwaar vaarwater zit. Ze gaan een keer punten pakken en dat moment komt steeds dichterbij, wij moeten ervoor zorgen dat dat niet aanstaande zondag is. Of Dongen inderdaad de zwakste is in deze divisie, kan ik niet zeggen, maar je staat niet voor niets met nul punten onderaan.”

Geduldig

,,Ik verwacht een wedstrijd tegen een redelijk defensieve ploeg, dat zijn Brabantse ploegen sowieso  meestal al, maar in hun situatie verwacht ik niet dat ze erg veel ruimte laten rond hun eigen goal. Aan ons om daar geduldig, maar wel effectiever dan afgelopen wedstrijden mee om te gaan. Concentratie, een hoog baltempo en de goede beslissingen nemen op het juiste moment zal noodzakelijk zijn.”

Paul van der Zwaan kent ook wat personele problemen. Nabil Haddadi gaat het niet redden na zijn blessure van afgelopen zondag en ook Lennaert Massar is een probleem na woensdag.

Lees verder