Warming-up Derde Divisie (zo), Paul van der Zwaan (Quick): ,,Twee helften presteren”

Quick zit in een flow van vijf ongeslagen wedstrijden op rij. Vorige week werd met 2-3 gewonnen van Groene Ster. Zondag komt Hercules naar Nieuw Hanenburg. De Utrechters hebben zes punten meer en staan vijf plaatsen hoger dan Quick op de ranglijst. De goede serie doorzetten en aansluiting vinden met de subtop zijn ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

Tekst: Pieter Donath

Het werd een mooie zondag in het Limburgse Heerlerheide tegen Groene Ster. In de eerste helft leek het of de lange reis van 230 kilometer nog in de benen zat na de 2-0 achterstand. Na rust met de nodige wissels waren de rollen omgedraaid en won Quick in de voorlaatste minuut alsnog met 2-3. Opvallend waren de veerkracht van het gehele team en de glaszuivere hattrick van spits Frank van der Heiden.

Komende tegenstander Hercules staat al vanaf het begin in de top van de ranglijst. Afgelopen zondag werd in de thuiswedstrijd verrassend met 0-2 verloren van JOS/Watergraafsmeer. Vorig seizoen wonnen de Utrechtenaren een periodetitel, maar in de nacompetitie kwamen zij niet verder dan de eerste ronde.

Onverklaarbaar

Trainer Paul van der Zwaan (foto) vindt de zwakke eerste helft tegen Groene Ster onverklaarbaar en wil dat er tegen Hercules de gehele wedstrijd goed wordt gepresteerd. ,,Afgelopen zondag was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was apathisch en zonder passie. Hoe dat komt is onverklaarbaar, niemand rijdt naar Zuid-Limburg om vervolgens expres met de pet ernaar te gooien. Feit was echter wel dat we met de rust terecht met 2-0 achterstonden. We hebben drie keer gewisseld en iedereen was zich bewust van de wanprestatie. Die nieuwe energie werd meegenomen naar het veld. De snelle aansluiting bracht nog meer energie met uiteindelijk de 2-3 winst. Lekker maar kritisch gezien had het niet zo ver mogen komen in de eerste helft. Maar zo’n overwinning is wel goed voor het moreel. Hercules, komende zondag, is gewoon een heel goede ploeg, maar ook niet stabiel in de uitslagen. We gaan ervoor, maar zullen dan wel twee helften moeten presteren want één zal niet genoeg zijn.”