Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,Eindelijk kansen omgezet in drie punten”

Scheveningen haalde vorig weekend genadeloos uit in Spakenburg bij IJsselmeervogels. Na rust liep de ploeg van trainer John Blok (foto) weg naar een klinkende 1-5 overwinning. Dat betekende uiteraard een heel prettige terugreis naar Scheveningen. Zaterdag komt TEC uit Tiel op bezoek.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok kijkt uiteraard met veel genoegen terug op de ontmoeting van zaterdag tegen IJsselmeervogels, al mocht hij niet in de dug-out plaatsnemen. Hij: ,,Het viel inderdaad niet mee om het duel vanaf de tribune te volgen. Ondanks dat we stroef startten, en we ook zeker niet onze beste wedstrijd speelden, was de overwinning duidelijk en terecht. Lekker om de vele kansen ook eens omgezet te zien worden in drie punten.”

Stormloop

Vooral na rust heeft Scheveningen toegeslagen. Blok: ,,Aan het einde van de tweede helft liep de score op, maar eigenlijk was de 0-1 het belangrijkste moment in de wedstrijd. Daarvoor kregen beide ploegen kansen om de te scoren, al had IJsselmeervogels een licht overwicht. Na de 0-1 stortte Vogels in elkaar en had het voor rust minimaal 0-3 moeten zijn. Dat lieten we na en kregen vlak voor rust erg ongelukkig juist de 1-2 tegen. De verwachte stormloop van Vogels bleef uit omdat Scheveningen goed in de organisatie stond en echt als team speelde. Toen uiteindelijk de ruimtes groter werden was het ook gedaan en maakten we een paar mooie doelpunten.”

Onrustig

Die 1-5 zege van Scheveningen kostte de collega van Blok bij de Vogels gelijk zijn functie. Zo gaat het in de voetballerij! ,,Gelukkig niet overal, maar dit kan gebeuren bij een topclub waar vaak toch meerdere belangen spelen”, aldus John Blok. ,,Daarnaast hebben ze ook nog niet vaak op de Westmaat met zulke cijfers verloren denk ik. Het was al langer onrustig bij Vogels (Technische Commissie opgestapt) en dit was waarschijnlijk de druppel om een gedeelte van de technische staf te ontslaan.”

Ervaring

Zaterdag komt TEC op bezoek, dat evenveel punten verzamelde als Scheveningen. Kun je spreken van een zes-punten-duel? Blok: ,,Die bestaan in mijn beleving niet, maar het is natuurlijk wel belangrijk om van een directe tegenstander te winnen. Gezien alle investeringen werd TEC gezien als een ploeg die zich bovenin zou gaan melden, maar tot op heden hebben zij het ook lastig. Als we deze wedstrijd in winst weten om te zetten, gaan we straks toch wat lekkerder de winterstop in.”

Na de prestatie in Spakenburg zal de ploeg erop uit zijn om ook voor eigen aanhang een driepunter binnen te halen. Wat voor wedstrijd verwacht je? Blok: Dat zou lekker zijn, al werden we vorige week in Spakenburg ook bijgestaan door een flinke groep trouwe supporters. TEC is, sinds het toevoegen van Eric Meijers aan de technische staf, overgestapt op een ander systeem en ook nog ongeslagen. Met onder meer Ramon Leeuwin en El Makrini hebben ze veel ervaring in de ploeg en wisten ze vorige week ook Noordwijk te verslaan. We zullen geduldig moeten zijn in de aanvalsopbouw en op moeten passen voor de snelle counter, waarin vooral Bo van Essen gevaarlijk is.”