Warming-up Tweede Divisie | John Blok: ,,We hoeven er maar één meer te maken”

Scheveningen pakte vorig weekend in de competitie een punt bij FC Lisse, maar kreeg doordeweeks een tegenslag te verwerken met de uitschakeling voor de TOTO KNVB bekerstrijd. De ploeg van trainer John Blok ging thuis onderuit na pingels tegen Harkemase Boys.

Tekst: Ton Beije

Drukke weken dus voor Scheveningen. John Blok: ,,Het zijn inderdaad drukke weken. Het bekerverlies afgelopen dinsdag was wel even een tikkie, maar een penaltyserie kun je ook verliezen. Over het vertoonde spel ben ik helemaal niet ontevreden. Eigenlijk hebben we de lijn die we de laatste twintig minuten tegen Lisse hebben ingezet doorgetrokken. Vooral het schitterende doelpunt van Mike de Niet is hier een voorbeeld van. Geweldig afgerond, maar de hele aanvalsopzet was kenmerkend voor hoe wij vaak succesvol waren. Dat het allemaal nog beter moet is duidelijk, maar er zit verbetering in.”

Tegenvaller

Zo’n bekerverlies is natuurlijk ook voor de club (mogelijk) financieel een flinke tegenvaller. Blok echter: ,,Plaatsing voor de eerste ronde wordt nooit begroot, dus als we ons plaatsen is dat juist een meevaller. In deze bekerronde is gewoon de helft van alle Tweede Divisionisten uitgeschakeld, dus er al vanuit gaan dat je je plaatst zou ook wat vreemd zijn. Neemt niet weg dat de club het prima had kunnen gebruiken.”

Creativiteit

Tim Peters opperde na het bekerduel tegen Harkemase Boys, dat de ploeg wat creativiteit mist. Deelt Blok die mening? Hij: ,,Dat klopt, maar dat is niet anders dan vorig seizoen. Dat betekent dat we dat voor een deel op een andere manier moeten compenseren. Omdat we ook niet heel veel wijzigingen hebben, was de verwachting dat we al iets verder zouden zijn dan nu, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dat heeft zijn oorzaken, maar het belangrijkste is dat we gewoon hard blijven werken om alle vastigheden weer in te slijpen en iedereen ook echt fit te krijgen.”

Spakenburg

Zaterdag komt Spakenburg op bezoek, dat draait beter in het begin dan vorig seizoen, vorige week nipte winst op Noordwijk. Ze hebben al dertien gescoord, tegenover Scheveningen pas driemaal. Blok: ,,Dat Spakenburg maar net van Noordwijk wint zegt iets over de kracht van deze competitie. Dat ze het beter doen dan vorig jaar, zegt meer over hoe deze competitie benaderd wordt. De verhouding qua mogelijkheden tussen Noordwijk/Scheveningen en Spakenburg kun je vergelijken met de verhouding tussen ADO Den Haag en de top van de Eredivisie. Met Floris van der Linden, Robin Eindhoven, Vince Gino Dekker, Wilmilio Vink hebben ze de afgelopen jaren veel doelpunten aangetrokken. Afgelopen weken is daar ook Luuk Admiraal nog bijgekomen. Niet heel vreemd dus dat Spakenburg veel scoort. Ondanks het verschil in gemaakte doelpunten is het morgen nog steeds gewoon zo dat we er maar ééntje meer hoeven te maken.”

John Blok over dat duel van morgen tegen Spakenburg: ,,Zoals ik hierboven al aangaf is Spakenburg vooral aanvallend ontzettend sterk. Floris van der Linden was ondanks het mindere seizoen van Spakenburg gewoon topscorer van de Jack’s League. Vooral de aanvoerlijn via Vince Gino Dekker zullen wij eruit moeten halen. Aan de ander kant heeft Mike de Niet er vorig seizoen ook achttien gemaakt en komt hij ook steeds beter in z’n vel te zitten. Maar net als anders zullen we het met z’n allen moeten doen en er in ieder geval voor moeten zorgen dat iedereen weer een leuke wedstrijd ziet.”

Simpel

De werklust is er, de ploeg weet terug te komen uit achterstand, het moet ook een beetje meezitten. Geen reden dus voor grote zorgen bij de Scheveningen-trainer, maar een keer een driepunter zou wel lekker zijn. ,,Zo simpel is het ook en eigenlijk werkt dat op ieder niveau zo. Een overwinning doet vaak wonderen en dan maakt het eigenlijk niet uit hoe die tot stand komt”, aldus John Blok, die op ons verzoek ook nog even kijkt naar de personele bezetting. ,,Met Kevin Gomez Nieto gaat het gelukkig goed. Hij hervat binnenkort weer een deel van de groepstraining. David Kappel is ziek. Verder hebben de 120 minuten van dinsdag natuurlijk wel zijn werk gedaan. We bekijken morgen in hoeverre iedereen hersteld is.” De aftrap op Houtrust is om half drie.

Lees verder