Warming-up Vierde Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,HBS de te kloppen ploeg”

HBS staat knap op kop in de Voerde Divisie zondag, maar de voorsprong op RKAVV is slechts één punt. Vorig weekend pakte HBS de eerste periode door een 0-5 winst op Alcides en met dank aan RKAVV, dat met 1-0 onderuitging bij VKW.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya (foto) over dat succes van vorig weekend: ,,Geen enkele uitslag in deze competitie is onverwacht, dus je moet altijd proberen te doen waar je goed in bent. Een goede wedstrijd van HBS tegen een counterend Alcides. We hebben voor rust een aantal goede kansen gehad, maar gingen met een 0-0 stand de rust in. Vroeg in de tweede helft scoorden we de 0-1 en daarna zijn we eigenlijk alleen maar op zoek gegaan naar meer doelpunten en hebben we zeer goed gespeeld wat resulteerde in deze goede uitslag.”

Blij

Op voorhand zal HBS er niet op gerekend hebben om alsnog die eerste periodetitel binnen te halen. Kahya: ,,Achteraf bleek dat we inderdaad een periodetitel hebben behaald, erg leuk om die te winnen. Over een periode van tien wedstrijden hebben wij als HBS dus het best gepresteerd. We zijn er blij mee, maar niet meer of minder dan dat. Het is wel iets tastbaars en dat is altijd leuk. Voor ons is het alleen een bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar ook blijft het maar de eerste periode over tien van de dertig wedstrijden. Dus de weg is nog heel erg lang.”

Spannend

De tegenstander van komende zondag op sportpark Craeyenhout, SJC, staat maar op drie punten. ,,Het staat allemaal nog dicht bij elkaar en er zullen nog veel veranderingen komen in de stand”, weet Kahya. ,,Ook SJC staat erbij. Wij zullen moeten zorgen dat ze op achterstand blijven. Wat we weten van SJC is dat de afgelopen paar ontmoetingen zijn gewonnen door SJC en dat we in deze fase de te kloppen ploeg zijn. Zij zullen willen winnen en wij uiteraard ook. SJC is een degelijke, hechte ploeg met fysiek sterke spelers. Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden op een behoorlijk goed niveau en hoop dat de aanwezige toeschouwers zullen genieten van een echte strijd met goed voetbal en een winnend HBS.”