Warming-up zondag 1B | Arie van der Pad: ,,Ploeg moet wennen aan speelwijze”

Na de degradatie uit de Hoofdklasse heeft TAC’90 met Arie van der Padt (foto) een nieuwe trainer aan het roer. De Haagse club vangt de competitie aan met een uitwedstrijd in Tilburg waar sc ’t Zand de gastheer is.

Tekst: Roland van der Linden 

Van der Padt kijkt nog even terug op de degradatie van TAC’90 afgelopen seizoen. ,,Het is jammer, maar dit geeft ook meer ruimte om te werken aan structurele verbeteringen. Dat heeft tijd nodig dus zal niet zomaar binnen de kortste keren klaar zijn. Het zal met vallen en opstaan gaan. Dat geldt ook voor de eerste competitiewedstrijd. We zullen moeten kijken waar we staan na een degradatie en een wisseling van de wacht.”

Wisselingen

Voor Van der Padt is sc ’t Zand geen onbekende tegenstander. Als trainer van DHC zat hij vorig seizoen in dezelfde competitie. De Tilburgers pakten de eerste periode, maar konden in de twaalf andere wedstijden nog maar tien punten pakken en werden in de nacompetitie uitgeschakeld. Van der Padt: ,,Die ploeg heeft wel een aantal wisselingen ondergaan. Met Rob Keuken hebben ze een heel goede middenvelder met diepgang en positieve agressiviteit en spits Robin de Man weet de juiste momenten te zoeken voor het gaatje. Ze zijn wel Adam Sessay kwijtgeraakt. Hij was afgelopen seizoen een grote ‘plaag’ voor DHC in de uitwedstrijd.”

Gesnapt

Een paar weken geleden ging de Haagse trainer kijken bij een wedstrijd van de tegenstander en heeft een aantal plussen en minnen gezien, maar daar wil hij niet veel over zeggen. Hij werd wel ‘gesnapt’ door Johan Gabriëls (trainer/coach) van SC `t Zand, die hij influisterde dat ze de eerste wedstrijd tegen elkaar zouden spelen.

Hoe kijk TAC’90 naar de aankomende wedstijd? Van der Padt: ,,De verwachting is dat SC `t Zand hetzelfde zal doen als afgelopen seizoen in de competitie met DHC. Ze spelen met een hoge intentie en willen de tegenstander op een bepaalde plek op het veld vol onder druk zetten en op tempo naar voren voetballen.”

Vlekkeloos

Op de vraag hoe zijn selectie ervoor staat na de bekerwedstrijden geeft de TAC’90-trainer aan: ,,De selectie is nog aan het wennen aan een andere manier van voetballen die wij als staf willen hanteren. Zoals eerder gezegd gaat dat met vallen en opstaan. Het heeft tijd nodig om zulke veranderingen je helemaal eigen te maken. Ook moeten we kijken of de spelers het aan kunnen. Het vergt meer denkwerk en tactisch inzicht/vermogen. In de voorbereiding zijn we ook niet helemaal vlekkeloos gebleven wat betreft aanwezigen, afwezigen, terugkomende spelers, tussendoor spelers weer er tussenuit, blessures en zieken. De spelersgroep is gretig, dus daar kunnen we sowieso op bouwen.”

Zaterdag

,,Het was bij TAC’90 bekend dat het dit seizoen verre wedstrijden zou gaan spelen”, gaat Van der Padt verder. ,,De mogelijkheid om vroegtijdig aan te geven om naar de zaterdag te verkassen na degradatie was er niet. TAC’90 zal ook niet kiezen om op zaterdag de thuiswedstrijden te gaan spelen. Na dit seizoen wordt de zaterdag en zondag in de eerste klasse gemengd, waardoor (als TAC’90 in de eerste klasse blijft) we zeer waarschijnlijk dichter bij huis gaan voetballen. Voor dit seizoen is er in ieder geval al voor elke uitwedstrijd een bus geregeld.”

Pittig

Tenslotte geeft Van der Padt aan over het komende seizoen: ,,We gaan een pittige competitie tegemoet. Een poule waarin acht ploegen voor promotie hebben gespeeld, twee kampioenen uit de tweede klasse en een ploeg die via de nacompetitie is gepromoveerd. Je moet bij de eerste negen eindigen om je te handhaven. Van de onderste vijf ploegen degraderen er drie direct en twee spelen voor handhaving.”

Lees verder