Warming-up zaterdag 1B: DHC wacht weer zware klus bij koploper VELO

VUC is eindelijk van die hatelijke nul af. De ploeg van Rob de Lange won afgelopen weekend met 1-2 bij Forum Sport. DHC helaas nog niet. De Delftenaren kregen aan de Brasserskade opnieuw een pak slaag. UVS keerde met een 7-1 overwinning terug naar Leiden. Koploper VELO speelde met 0-0 gelijk bij sv Den Hoorn.

Tekst: Hans Kulk

Het is bovenin dringen geblazen in de eerste klasse B. VELO staat nog altijd bovenaan met 14 punten uit 6 duels, gevolgd door Wippolder en DSO (beide 12 uit 6), sv Den Hoorn (11 uit 6), sv Nootdorp en Voorschoten’97 (10 uit 6).

‘Eéntje’

VELO speelt dit weekend in Wateringen tegen hekkensluiter DHC. Een ‘ééntje’ op het totoformulier zal geen verrassing zijn. John de Letter (foto) en consorten doen wekelijks hun uiterste best, maar komen op dit moment gewoon te kort. sv Nootdorp en Wippolder ontmoeten elkaar zaterdagmiddag op sportpark ’s-Gravenhout. Beide ploegen verloren hun laatste duel. In Benthuizen is DSO gastheer voor Voorschoten’97. Het elftal van Bert de Best doet bij winst goede zaken.

Tij keren

Die Haghe hoopt het tij, het verloor de afgelopen drie competitieduels, tegen sv Den Hoorn te kunnen keren. De ploeg van Marcel Koning speelt een thuiswedstrijd. Op sportpark Kikkerpolder in Leiden brengt HVV, dat afgelopen weekend sv Nootdorp met 3-1 versloeg, een bezoek aan UVS. VUC hoopt na de winst op Forum Sport opnieuw drie punten aan het totaal toe te voegen. Potentieel ‘slachtoffer’ is sv Honselersdijk, dat hiervoor ‘afreist’ naar Den Haag. Het laatste duel in deze klasse gaat tussen Valken’68 en Forum Sport.

Lees verder