Warming-up zaterdag 1B | Topper in Delft tussen Wippolder en sv Den Hoorn

Na twee speelweekenden zijn er nog slechts vier ploegen zonder puntverlies in de eerste klasse B. Die Haghe, VELO, Wippolder en sv Den Hoorn. Twee van deze teams treffen elkaar dit weekend. Ook onderin een bijzonder duel tussen twee roemruchte clubs.

Tekst: Hans Kulk

In de kop van de eerste klasse B staat dit weekend een interessant duel op het programma. Op sportpark Pauwmolen in Delft treft Wippolder namelijk sv Den Hoorn. Zowel de ploeg van Mark Moen (foto) (Wippolder) als John Hage (sv Den Hoorn) hebben in hun eerste twee duels de volle buit, drie punten, binnengesleept. Daarnaast hebben de Delftenaren al 25 duels op rij gewonnen. Er staat dus de nodige spanning op dit duel. Winnen Moen en consorten ook hun 26ste duel of steken de bezoekers uit Den Hoorn daar een stokje voor? Het duel in Delft begint zaterdag om 16.00 uur. Haaglanden Voetbal TV besteedde deze week in het programma ‘Wedstrijd van de Week’ ruim aandacht aan dit duel. Klik HIER om het programma te zien.

Geniepig

Die Haghe, de ploeg van trainer Marcel Koning, ook nog zonder puntverlies, krijgt bezoek van Valken’68. Winnen de withemden ook hun derde duel op rij? Of gaan de Valkenburgers er geniepig met de overwinning vandoor? In Wateringen hoopt VELO haar derde zege te behalen tegen DSO, de equipe van Bert de Best. Voor alle koplopers geldt dat het zeker geen gemakkelijke middag gaat worden. Forum Sport, dat afgelopen weekend van sv Nootdorp wist te winnen, treedt in Leiden aan tegen het nog puntloze UVS, de kampioen van vorig seizoen in de tweede klasse.

Hens aan dek

Op sportpark ’s Gravenhout treft sv Nootdorp sv Honselersdijk. Beide ploegen verloren vorige week nipt. Voor VUC is het nu al alle hens aan dek. Inmiddels drie rode kaarten in twee duels, maar nog geen punten. Wordt voor Rob de Lange en zijn mannen Voorschoten’97 het eerste ‘slachtoffer’? Tot slot onderin 1B het duel tussen twee ‘klassieke’ voetbalverenigingen. HVV versus DHC. Beide clubs hebben nog geen punt behaald in de, naar het lijkt, ijzersterke eerste klasse. Om 14.30 uur wordt er zaterdagmiddag op sportpark De Diepput afgetrapt.

Lees verder
Net binnen