Warming-up zaterdag 1B: VELO kan bij HVV periodetitel binnenhalen

In de top van de eerste klasse B was Wippolder dit weekend de ‘grote’ verliezer. De ploeg van Mark Moen verloor bij sv Nootdorp (3-2) en duikelde van twee naar plek vier. Lijstaanvoerder is nog altijd VELO dat, zoals verwacht, het armlastige DHC de oren waste: 6-1.

Tekst: Hans Kulk

Dit weekend is er eigenlijk geen één wedstrijd die er uitspringt. Koploper VELO gaat op sportpark De Diepput op bezoek bij HVV, de ploeg van André Wetzel. De ‘Kroonleeuwen’ hebben hun draai in de eerste klasse B nog niet kunnen vinden en vinden zichzelf op de twaalfde plek terug. De Wateringse ploeg van trainer Kevin van der Geest (foto) kan in Den Haag de eerste periodetitel binnenhalen.

Rode lantaarn

Rode lantaarndrager DHC staat na zeven duels nog altijd op nul punten. Voor trainer John de Letter en consorten is het iedere week weer dweilen met de kraan open. Tegenover de zelfgemaakte zes treffers staan negenendertig tegendoelpunten. Zaterdagmiddag komt Die Haghe op visite. Niet voor een kopje thee, maar iets sterkers: drie punten.

Pittig

Het op de tweede plaats staande DSO gaat op bezoek bij Forum Sport. De Zoetermeerders onder leiding van Bert de Best moeten sowieso winnen om VELO van een eventuele periodetitel af te houden. Stand vooraf: VELO 7-17, DSO 7-15. In Honselersdijk is de gelijknamige ploeg van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende André Lourens gastheer voor Valken’68. Voor Voorschoten’97 staat weer een pittig duel op het programma. Na de 3-0 nederlaag bij DSO, wacht op sportpark Adegeest nummer drie sv Nootdorp. Dat won afgelopen weekend nipt van Wippolder: 3-2. De blauw-wit geblokte formatie van Mark Moen hoopt zich tegen het Leidse UVS te herpakken. Het laatste duel in deze boeiende klasse gaat tussen sv Den Hoorn en VUC. De door Rob de Lange getrainde ‘pinguïns’ wonnen de laatste twee duels en gaan zaterdag voor de ‘triple’. De ploeg van John Hage is al vier wedstrijden zonder overwinning.

Lees verder