Warming-up zaterdag 2E | FC Skillz hoopt op weer succesvol seizoen

De opening van de competitie staat voor de deur. Dit seizoen is de zaterdag tweede klasse E misschien wel sterker dan ooit. Het belooft een seizoen met veel derby’s. Zeker nu ook een aantal clubs horizontaal is overgekomen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

Tekst: Marlon Taal

Vitesse delft opent op sportpark Tanthof-Zuid tegen FC Skillz, dat vorig seizoen de titel pakte in de derde klasse. De bezoekende formatie van trainer Oussama Bekkaoui (foto) presteerde al uitstekend in de poulefase van de beker. Twee ploegen die wellicht aan elkaar gewaagd zijn.

Van den Bergh

Wilhelmus is gastheer van HVC’10, dat wisselend presteerde in de oefencampagne. Full Speed gaat in Vraaldingen op bezoek bij CION, de ploeg die getraind wordt door Hagenaar Rickey van den Bergh. De Delftenaren zullen voor de winst gaan, maar wellicht met een punt ook niet ontevreden zijn.

Op de Hoge Bomen in Naaldwijk treden Westlandia en SVC’08 tegen elkaar in het strijdperk. De vraag is of de ploeg van SVC’08-trainer Jeffrey Frijters klaar is voor de strijd om de punten. In de bekerstrijd waren de resultaten wisselvallig.

Vorm

HMSH zal het op eigen veld niet gemakkelijk krijgen tegen RKDEO. Het team van Wesley Epskamp lijkt in vorm en wil net als vorig seizoen in de zondag tweede klasse ook nu weer goede resultaten neerzetten. Winst in Den Haag zou met gejuich ontvangen worden in Nootdorp. Concordia krijgt in Delft bezoek van het Vlaardingse CWO, de fusieclub die altijd al actief was in het zaterdagvoetbal. Voor de Delftenaren is zaterdag een nieuwe speeldag.

Lees verder