Warming-up zaterdag 3B | sv Houtwijk wil weer meedraaien in titelstrijd

Nu de bekerwedstrijden zijn gespeeld gaat het aanstaande zaterdag eindelijk voor het ‘echie’ in de derde klasse B. Een competitie met een diversiteit aan ploegen. Gaat sv Houtwijk stunten of pakt Sportclub Monster dit seizoen wél die felbegeerde titel?

Tekst: Hans Kulk

In haar eerste wedstrijd gaat Sportclub Monster op bezoek bij Duindorp SV. Niet meer op gras, maar op een vers aangelegd kunstgrasveld, dat zaterdag officieel in gebruik wordt genomen.

In Schipluiden staat de streekderby tussen de gelijknamige ploeg en Lyra op het programma. De thuisclub heeft overigens alweer afscheid genomen van good-old Tom Boks, die er toch weer voor heeft gekozen om hoger te gaan voetballen. Hij staat nu onder de lat bij Derde Divisionist Excelsior Maassluis.

Rol

In Maasland gaat het gedegradeerde Te Werve de strijd aan met MVV’27. Als het aan trainer Huib van Oostrom Soede ligt, keert zijn ploeg zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. Het naar de zaterdag overgestapte Laakkwartier is gastheer voor Naaldwijk. Gaat ‘Lakwa’ een rol van betekenis spelen in de derde klasse?

Primeur

sv Madestein ontvangt zaterdagmiddag het gepromoveerde sv Houtwijk. De vraag is of Richard Douw (foto) en consorten direct doorstomen naar de tweede klasse. Het laatste duel in de derde klasse B gaat tussen sv Zuid West DH en KMD. Voor de Haagse club een primeur. Het eerste officiële duel waarin zij punten kunnen verdienen, nadat zij vorig seizoen buiten mededinging hun wedstrijdjes speelden op dit niveau.

Lees verder