Warming-up zaterdag 5B/C | Quick debuteert met uitduel bij WIK

Voor de clubs in de nieuwgevormde vijfde klasse is de hoop groot dat de niveauverschillen een stuk kleiner zullen zijn ten opzichte van het vorige seizoen, toen ze nog uitkwamen één niveau lager. Ook kent deze klasse een tweetal debutanten, Quick en DVV Delft.

Tekst | Roland van der Linden

5e klasse B

In het Zuiderpark is HDV gastheer voor SVO Buytenpark. De Zoetermeerse formatie van trainer Francis Janse (foto) werd vorig seizoen slachtoffer van late terugtrekkingen en kon uiteindelijk degradatie niet meer voorkomen. HDV eindigde verrassend op een tweede plaats in haar bekerpoule. SVO Buytenpark eindigde puntloos onderaan.

Onderonsje

In een Haags onderonsje treffen Toofan en De Ster elkaar op Ockenburgh. De teams zullen naar verwachting aan elkaar gewaagd zijn. Ook GSC ESDO hoeft de gemeente niet uit. REMO is gastheer voor de mannen van trainer Ali Boussaboun.

Opwachting

Quick maakt haar opwachting in de competitie met een zaterdagteam. De Haantjes starten met een uitduel bij WIK. Ook Wanica Star, dat afgelopen week verrassend gelijkspeelde in het bekerduel met RVC Celeritas, begint op vreemde boden. In Waddinxveen is ASW de tegenstander. DVC reist ook oostwaarts om Moordrecht te bestrijden.

5e klasse C

DVV Delft keert na jaren afwezigheid weer terug met een standaardteam. De ploeg van trainer Martin Schouten vangt de competitie aan met een uitwedstrijd bij het Rotterdamse DRL.

 

Lees verder