Warming-up 3e Divisie (zo): Mark Schuur: ,,We moeten beter verdedigen”

De toeschouwers kunnen tijdens de wedstrijd in speelronde 13 in de Derde Divisie zondag nog geen gebruik maken van de nieuwe tribune. De bouw verloopt op schema, maar is nog niet voltooid. Daarom zullen alle toeschouwers ook komende zondag voor TOGB – RKVV DEM langs het speelveld de teams moeten aanmoedigen.

Tekst: Ron Fruining

TOGB leed de vijfde nederlaag in een avondwedstrijd op bezoek bij GVV Unitas (2-1). DEM won overtuigend van OKC Rosmalen: 5-1.

RKVV DEM is als tegenstander onbekend voor TOGB. De club uit Beverwijk heeft in Mark de Vries een echt voetbaldier voor de groep staan. Naast het hoofdtrainerschap bij DEM is De Vries verantwoordelijk als hoofdtrainer voor de vrouwen van Eredivisionist vv Alkmaar. Zelf maakte de trainer als speler furore op de Nederlandse, Franse, Engelse en Schotse velden. Na achttien jaar zette hij een punt achter zijn profloopbaan als speler. Als trainer startte hij bij FC Dordrecht als spitsentrainer. Een rol die hij ook vervulde bij Telstar en De Graafschap. Bij DEM is De Vries bezig aan zijn eerste seizoen bij de Witte Leeuwen die komende zondag te gast zijn op Sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs.

Nuchter

Voorbeschouwen doen we met Mark Schuur (foto). De trainer van TOGB gaf een uitgebreid interview aan VVON het blad van de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland. Een artikel waarin Schuur nuchter is over voetbal. ,,We moeten het niet te gek maken, uiteindelijk is het gewoon 11 tegen 11.”

Je gaf een uitgebreid interview aan de VVON over omschakeling, het verschil tussen het omgaan met amateurs met ambities en profs en de benadering van spelers. Heldere en nuchtere antwoorden en een inkijkje in de werkwijze van jezelf en je staf. Geef je met het interview de trainers van je tegenstanders niet te veel informatie over hoe jullie werken?

Schuur: ,,Nee, vind ik van niet. Binnen onze speelwijze met de daarbij behorende spelprincipes proberen wij elke tegenstander te benaderen op een manier waarvan wij denken, dat wij onze sterke punten kunnen benutten ten opzichte van de mindere punten van deze opponent.”

Komende zondag staan jullie tegenover RKVV DEM. Wat weet jij van de komende tegenstander?

Schuur: ,,Wat wij normaal ook weten van de tegenstanders. We hebben beelden bekeken en analyses gemaakt op basis van informatie van onder andere collega-trainers. Belangrijkste punt komende zondag is dat wij naar onszelf blijven kijken en de punten moeten verbeteren bij alle teamfuncties.”

De ziekenboeg is gevuld met meerdere spelers. Is dit een handicap?

Schuur: ,,Je moet het altijd doen met de spelers die wij als staf tot onze beschikking hebben. Een handicap noem ik het niet.”

Ben je tevreden over het seizoen tot nu toe?

Schuur: ,,Tevreden is een groot woord, spelers maken een ontwikkeling door, bij de één gaat dat sneller en beter dan bij de ander. We zullen echt beter moeten verdedigen als team en de kansen die wij krijgen, dat zijn de laatste wedstrijden gemiddeld vier 100% kansen, zullen gescoord moeten worden. Ons spel is nog te wisselvallig.”

De aftrap op sportpak Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs voor TOGB – RKVV DEM op Sportpark Het Hoge Land is om 14.00 uur.

 

 

Lees verder