Jack Binnendijk (Lyra) stopt als gevolg van zware knieblessure

Tijdens één van de laatste trainingen van het vorige seizoen raakte Lyra-speler Jack Binnendijk (foto), op een zeer ongelukkige wijze, zwaar geblesseerd aan zijn knie. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij voor de tweede keer zijn kruisband heeft afgescheurd.

Inmiddels is hij alweer geopereerd en is hij bezig met zijn herstel. Binnendijk heeft echter besloten om te stoppen met (selectie)voetbal. Een enorme domper voor hemzelf, maar natuurlijk ook voor Lyra, dat in hem een geweldige aanvaller gaat missen.

Uitstapje

Jack Binnendijk is vanuit de Lyra-jeugdopleiding naar Sparta gegaan om vervolgens weer terug te keren bij zijn club op sportpark De Zweth. In de senioren maakte hij een uitstapje naar HVC’10, waarna hij weer terugkeerde naar De Lier. Binnendijk ging bij zijn ploeg altijd voorop in de strijd en was vaak beslissend met zijn doelpunten.

Afscheid

Zaterdag 28 augustus neemt Lyra voorafgaand aan het duel tegen Sparta AV op een gepaste manier afscheid van Jack Binnendijk. Ook wordt dan, meldt de club, gelijk afscheid genomen van John Lagerwerf, Ashwin Scheffers en leider Hans Beukema.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder