CvH-toernooi: HVC’10 klopt Naaldwijk, sv Honselersdijk buigt voor MVV’27

In het kader van het Club van Honsel-toernooi speelde HVC’10 zijn tweede oefenwedstrijd op het tweede (kunstgras) veld van sv Honselersdijk tegen vv Naaldwijk. Gastheer sv Honselersdijk trad aan tegen MVV’27.

Tekst: Cees van der Pol

HVC’10 – vv Naaldwijk

Bij HVC’10 moest trainer Piet Boon (foto) ook nu improviseren met zijn opstelling, want bij de club uit de Hoek kan het gewoon voorkomen dat enkele basisspelers in de voorbereiding meegaan als begeleider van de HVC-jeugd tijdens het KNVB- voetbalkamp. Het is tenslotte ook maar amateurvoetbal. Ook nu wisselde Boon na dertig minuten een flink aantal spelers om minuten te maken. Zoveel wissels komt de regelmaat niet echt ten goede.

Heer en meester

Op dat moment was de stand al 1-0 voor HVC’10: na een snelle aanval met Sil van Ooijen en Jorn Groothuizen als tussenstations mocht Thomas van der Bogt (terug van een kort lockdown-avontuurtje met vv Naaldwijk) de bal in de uiterste hoek langs Jeffrey Wubben schuiven. In die fase waren de Hoekenaren heer en meester en Sil van Ooijen, Jorno Reurink en Scott Kraan konden zich naar hartenlust uitleven. Ze kwamen ook ver, maar net niet ver genoeg met subtiele hakjes en passjes. Een schot van Leroy Smits werd later gered door doelman Wubben, die ook bij andere kansen de situatie redde.

Eén kans

In de eerste helft kregen de withemden uit Naaldwijk slechts één kans. Na een onverwachte snelle counter schoot Jordi van Calster keihard op de paal buiten bereik van doelman Rowdy Janssen.

In de tweede helft ging HVC’10 door met aanvallen en vv Naaldwijk met verdedigen. Het werd een eenzijdige wedstrijd, waarin HVC’10 ongeveer tachtig procent balbezit had. Op het middenveld onderscheidden Tony Vierhout (ex-VDL) en Jorn Groothuizen zich zeker en Kyrill Slutskyy was steeds gevaarlijk, maar liep zich even zo vaak vast in de opeenhoping van Naaldwijkers. In het killer wordende avondduel met een niet al te beste verlichting werd het een lange zit voor de toeschouwers. Bij vv Naaldwijk bleef alleen doelman Wubben zich onderscheiden: die hield nogal wat tegen, terwijl zijn spiegelbeeld aan de andere kant, Janssen, niet één keer in actie hoefde te komen.

Twee keer geel

De rustig leidende scheidsrechter David Coenraads (Monster) zag zich genoodzaakt twee Hoekse spelers een gele kaart voor te toveren: Bram Leerdam en Dylan Boogaards, die echter geen consequenties hebben. Iedereen, die had gedacht dat de wedstrijd in een onbevredigende 1-0 zou eindigen, had buiten Slutskyy gerekend. In de allerlaatste minuut werd hij met een lange pass vanuit de defensie gelanceerd en mocht hij alleen doorlopen tot Wubben, die hij in de lange hoek passeerde. De 2-0 was het laatste wapenfeit, want afgetrapt werd er niet meer.

HVC’10 vervolgt zaterdag op het Club van Honsel-toernooi tegen gastheer sv Honselersdijk het oefenprogramma.

sv Honselersdijk – MVV’27

sv Honselersdijk begon haar eigen toernooi minder sterk. De formatie van trainer André Lourens keek bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. Na de pauze scoorde A-junior Steyn de Bruijn nog tegen voor de thuisploeg. Brian Valstar miste nog een strafschop namens sv Honselersdijk, dat dus een 1-3 nederlaag moest incasseren tegen het op een lager niveau spelend MVV’27 uit Maasland. Trainer André Lourens kan zaterdag in ieder geval over een ruimere selectie beschikken.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder