Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,Ik verwacht leuke wedstrijd’’

Het heeft (te) lang geduurd, maar komende zaterdag is het echt weer zover. De eerste competitiewedstrijden in de hoofdklasse staan weer op het programma. Laten we hopen dat het de start is van een seizoen zonder onderbrekingen en dat alle geplande wedstrijden gespeeld kunnen worden. De laatste wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande voor de corona-uitbraak was thuis tegen FC Rijnvogels (2-3).

Tekst: Willem Lenting

Trainer Richard Middelkoop (foto), is blij dat de bal eindelijk na tien maanden gaat rollen en kijkt uit naar de eerste wedstrijd tegen Capelle. ,,Ik vind het wel gek dat we al zo vroeg moeten beginnen. Het is namelijk in onze regio nog steeds zomervakantie en daardoor hebben veel van mijn spelers een gedeelte van de voorbereiding gemist. En we hebben tien maanden geen officiële wedstrijden gevoetbald. Ik ben dan ook bang dat wij en andere clubs last gaan krijgen van blessures. Nieuw in de selectie zijn Kilan Berkhout (sc Feyenoord), Patrick Fonseca (IFC), Nelson Bashir (Jong FC Den Bosch) en Boy de Sommer (Westlandia).Tijdens de voorbereiding hebben we acht wedstrijden gespeeld met wisselende resultaten, goed en ook slechte dingen gezien. Ook hebben we met verschillende opstellingen gespeeld door te schakelen naar plan B of zelfs C’’, aldus Middelkoop.

Hoogste amateurniveau

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande bezoek van vv Capelle. In het seizoen 2019-2020 wonnen de Westlanders thuis met 2-1, in Capelle werd het 3-3. De club werd opgericht op 20 februari 1930. Capelle speelt sinds het seizoen 1992-1993 op het hoogste amateurniveau. Vanaf het seizoen 1998-1999 tot en met 2009-2010 in de zaterdag Hoofdklasse A of B. Als eerste club plaatste Capelle zich toen voor de nieuw te vormen Topklasse, die in het seizoen 2010-2011 van start ging. In het seizoen 2016-2017 speelde de club in de Derde Divisie zaterdag. In 2018 was de degradatie een feit en komt Capelle sinds vier seizoenen uit in dezelfde klasse als de Westlanders. Vorige seizoen begonnen de mannen uit Capelle slecht aan het seizoen. De voorbereiding met goede resultaten is echter veel belovend.

Snelheid

,,Capelle heeft er flink aantal nieuwe spelers bij ten opzichte van vorig seizoen. Het is een stugge tegenstander met flink wat snelheid voorin. In mijn ogen is het één van de kandidaten voor de titel. De ploegen die vorige seizoen onderaan stonden hebben goede spelers aangetrokken, dus ik verwacht dat de verschillen niet groot zullen zijn. Mijn groep wil graag meedoen in het linker rijtje. Is iedereen fit dan moet dat ook kunnen. Is dat niet het geval dan gaat het lastig worden. Dit seizoen mogen we vijf keer wisselen, maar FC ’s-Gravenzande kiest ervoor om maar vier keer te wisselen. Tegen Capelle staan er maar liefst negen jongens in de basis uit de eigen opleiding en dat is supermooi voor de club en supporters. Goed beginnen aan het seizoen is goed voor het zelfvertrouwen”, weet Middelkoop.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Patrick Fonseca, Ardi Luijendijk, en Scott de Graaf missen wij vanwege een blessure. Nelson Bashir mag van de KNVB pas in oktober voor ons uitkomen.”

Het duel op het Juliana Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Roel van der Werff uit Drunen. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen Achilles’29 uit Groesbeek.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder