Warming-up Derde Divisie (zo): Van Dullemen: ,,Hercules ploeg met ambitie”

Westlandia liep tijdens het openingsduel tegen Quick uit Den Haag tegen een nederlaag aan.  Afgelopen dinsdag werden de selectie en het bestuur verrast door het plotselinge vertrek van hoofdtrainer Marcel Koning. Het is nu aan de mannen van interim-trainer Patrick van Dullemen (foto) om na een roerige week, de draad weer op te pakken thuis tegen Hercules.

Tekst: Willem Lenting

Het seizoen is pas één speelronde onderweg, toch heeft trainer Marcel Koning al besloten te stoppen bij Westlandia. Koning heeft dinsdag aangegeven het plezier en de motivatie te missen om zich voor honderd procent in te kunnen zetten. ,,Ik liep er al een tijdje mee’’, aldus Koning. Ik zit nu dertig jaar in de voetbalwereld. Voetbal kost veel tijd en daardoor mis ik veel van mijn gezin. Ik ben het voetbal nu even zat en ja dan moet je stoppen vind ik. Nu kan de club daar nog anticiperen.’’

Verrast

Patrick van Dullemen neemt voorlopig de taken van Koning over. Van Dullemen was ook verrast dat Koning per direct stopte. ,,Ik was echt totaal verrast. Sinds dit seizoen ben ik begonnen als assistent van Marcel Koning. Het bestuur heeft mij gevraagd voorlopig zijn taken over te nemen. Dat is voor mij wel even schakelen. Bij VELO is mij namelijk hetzelfde overgekomen toen Albert van der Dussen vlak voor het begin van het seizoen vertrok naar Barendrecht. Ik zie wel voor hoelang het is. Tuurlijk heb ik ook ambities en heb mijn papieren. Eerst gaat de focus op Hercules.’’

Agressief

Vorige week was Westlandia het eerste half uur heer en meester in Den Haag. De grootste kans was voor Mark van der Zalm, maar hij speelde het niet goed uit. In de 37e minuut werd een kans voor Quick wel gepromoveerd tot doelpunt. Na de rust gingen de Naaldwijkers op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Melvin Vissers eindigde op de lat. In de 54e minuut gooide Quick het duel op slot door de 2-0 te scoren. ,,De eerste dertig minuten waren goed van onze kant, we agressief, overtal op het middenveld en krijgen kansen waar we minimaal één uit moeten scoren. Na de 1-0 kwam er twijfel in de ploeg en gingen de kopjes hangen. Dat is een proces waar we nu als groep hard aan moeten gaan werken”, aldus Patrick van Dullemen.

Groot

Zondagmiddag krijgt Westlandia bezoek van USV Hercules. In de bestuursvergadering van 26 oktober 1889 werd besloten een voetbalafdeling op te richten en daarmee is Hercules één van de oudste voetbalclubs van Nederland. Hercules is tegenwoordig één van de grootste voetbalverenigingen in de regio Utrecht, met twintig seniorenteams, verdeeld over een zaterdag- en zondagafdeling en meer dan veertig jeugdteams. Verder heeft Hercules dankzij de in 1991 aangelegde sporthal de grootste zaalvoetbalafdeling van Nederland: rond de vijftig teams, zowel mannen als vrouwen. Het eerste zondagelftal komt vanaf het seizoen 2014-2015 uit op het één na hoogste amateurniveau, na het behalen van het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse C in het seizoen 2013-2014.

sv Honselersdijk

Trainer bij USV Hercules is sinds twee seizoenen René van der Kooij. Van der Kooij werkt ook nog even als technische coördinator bij sv Honselersdijk. Belangrijke speler bij Hercules is Tyrone Fonville. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen in Utrecht. De aanvaller is snel, technisch en bovendien een zeer goede afmaker. Het openingsduel van de Utrechters viel afgelopen zondag in het water. Door de hevige regenval was het veld van Hercules volgens de scheidsrechter onbespeelbaar geworden. De laatste keer de ploegen tegen elkaar speelden in Naaldwijk was twee jaar geleden, toen wonnen de Westlanders met 2-0. ,,We hebben een talentvolle groep. Een paar oudere spelers spelen nu een paar jaar voor ons en die moeten zich nu meer op het veld laten zien. Met deze selectie moeten wij, mits de selectie fit blijft, voor het linker rijtje gaan. Hercules is een ploeg met ambitie en heeft een goede selectie. Wij als staf hebben de laatste beelden gezien en weten hoe ze spelen’’, aldus interim-trainer Patrick van Dullemen.

Selectie

Over de personele bezetting zegt Van Dullemen: ,,Doelman Edgar Leerdam en Brandan Vrede zijn na een knieoperatie pas aan het einde van het seizoen inzetbaar. Serhat Cakmak en Delvin Pinheiro zijn ook niet fit.”

De wedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen om 14.00 uur. Volgende week speelt Westlandia een uitwedstrijd tegen VV Hogeland.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder