Toch gedeeld veld voor HVC’10 en The Hookers op De Rondgang

Voetbalvereniging HVC’10 en rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland gaan één veld op sportpark De Rondgang delen, meldt de WOS. Er is reeds gestart met de eerste werkzaamheden om het huidige vierde (gras)veld van HVC’10 om te bouwen naar kunstgras.

De rugbyclub The Hookers heeft een enorme behoefte aan een extra veld. Het heeft nu slechts één wedstrijdveld beschikbaar, dat zeer intensief wordt gebruikt. Tijdens het seizoen neemt daardoor de kwaliteit enorm af.

Toenmalig wethouder Visser van Rotterdam pleitte jaren terug al voor een gedeeld veld. Dat zagen de clubs toen niet zitten. Volgens de voetbalvereniging worden de huidige vier velden al zeer intensief gebruikt. Bovendien levert het voor The Hookers minder ruimte op om te groeien, dan wanneer er een extra veld bij zou komen. HVC’10 en The Hookers wilden daarom dat er een extra veld zou worden aangelegd. Dat zou mogelijk zijn, als één van de voetbalvelden zou worden gedraaid.

Dwarsligger

In 2018 was de inmiddels nieuwe wethouder De Langen akkoord met de wens van de beide clubs. Alleen bleek toen de provincie dwarsligger. Dat wilde vanwege de stikstofproblematiek geen vergunning afgeven. In goed overleg met de gemeente is daarom gekozen voor het oorspronkelijke plan van een gedeeld veld. Naar verluidt nemen de werkzaamheden zo’n acht weken in beslag.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder