Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,, Achilles’29 heeft goede ploeg’’

Het was afgelopen zaterdag weer ouderwets gezellig op het Juliana Sportpark. Olaf van der Sande van Capelle overgekomen van Quick Boys was met drie treffers wel de plaaggeest voor de Westlanders. Nu wacht een wedstrijd tegen Achilles’29 uit Groesbeek, dat al twee jaar stijf onderaan staan in de Hoofdklasse.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande verloor de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Capelle kreeg de meeste kansen en beloonde zichzelf ook met twee doelpunten. Voor FC ’s-Gravenzande bracht Sander Koeleman met een doelpunt uit een vrije trap de spanning even terug. Totdat Capelle vlak voor tijd het duel besliste. Patrick Triep scoorde nog in blessuretijd. ,,Capelle was beter over de hele wedstrijd gezien. Wij maakten te weinig diepte in het spel en verloren te veel vrije ballen’’, aldus trainer Richard Middelkoop (foto).

Amateurkampioen

Achilles’29 komt uit het Gelderse dorp Groesbeek en is opgericht op 1 juni 1929. Het eerste elftal van de vereniging kwam tot 2013 uit in de Topklasse op zondag. In het seizoen 2013-2014 trad het als eerste en enige amateurclub toe tot de Jupiter League. Het grootste succes behaalde de club op zaterdag 26 mei 2012, toen het algeheel amateurkampioen van Nederland werd. In het seizoen 2016-2017 is Achilles’29 gedegradeerd uit de eerste divisie, mede door strafpunten. De ambitieuze stap leverde de club echter een miljoenenschuld op, waarmee de neergang werd ingezet. Sindsdien is de club elk jaar gedegradeerd en komt het nu uit in de Hoofdklasse.

Onderaan

Twee seizoenen geleden stond Achilles’29 op één punt. Vorige seizoen stond de ploeg met nul punten stijf onderaan en mag het dankzij corona ook dit seizoen uitkomen in dezelfde klasse als de Westlanders. Achilles ’29 verloor de eerste wedstrijd met 2-1 van FC Rijnvogels. Vorige seizoen wonnen de Westlanders thuis met 3-0. ,,Achilles is niet meer de zwakke ploeg van de afgelopen twee jaren. Zij hebben ook kunnen bouwen aan het elftal. We moeten echt tot het gaatje gaan zaterdag om drie punten mee te kunnen nemen naar het Westland. Geconcentreerd en met lef en veel beweging voorin spelen moet dat punten gaan opleveren.’’

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Patrick Fonseca, Ardi Luijendijk en Scott de Graaf missen wij vanwege een blessure. Nelson Bashir mag van de KNVB pas in oktober voor ons uitkomen.” Het duel op het Sportpark Zegersloot begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Jan Kuiper uit Assen (Drenthe). Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een thuiswedstrijd tegen ARC uit Alphen aan de Rijn.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder