Warming-up Derde Divisie (zo): Patrick van Dullemen: ,,Niet laten afbluffen”

Westlandia heeft vorige week in eigen huis tegen Hercules knap een gelijkspel uit het vuur gesleept. Nu wacht een uitwedstrijd tegen Hoogland, een ploeg die zich snel wil handhaven. De mannen uit de provincie Utrecht hebben één punt meer gepakt dan de Westlanders.

Tekst: Willem Lenting

Omdat hoofdcoach Marcel Koning vorige week vertrok vanwege motivatieproblemen, nam Patrick van Dullemen (foto) als interim-trainer de honneurs waar bij de ploeg uit Naaldwijk. Hij zag vanaf de bank dat Westlandia bij de eerste de beste kans voor Hercules op achterstand kwam. De rode kaart voor Melvin Vissers daarbij opgeteld zorgde voor een onrustige theepauze na 45 minuten. De tegenstander uit Utrecht deed er na rust nog een schepje bovenop, maar kwam niet tot scoren. Dat deden de Naaldwijkers wel. Westlandia kreeg weer geloof en was door Ouanis Kellouh dicht bij een stunt. ,,Je gaat zonder zelfvertrouwen de kleedkamer in na de rode kaart. Dan moet je de groep complimenten geven, hoe zij voor elkaar hebben gestreden in de tweede helft. Dus zijn we dik tevreden met dit punt,” aldus Patrick van Dullemen terugkijkend op het duel.

Promoties

vv Hoogland is opgericht 1 juni 1946. Na het kampioenschap in de eerste klasse in 2016, kwam het elftal in het seizoen 2016-2017 voor het eerst uit in de Hoofdklasse. Met een vijftiende plaats volgde een jaar later echter alweer degradatie naar de eerste klasse. Daarna volgden twee promoties op rij: tweemaal achtereen werd de nacompetitie gewonnen, waardoor de club dit seizoen voor het eerst uitkomt in de Derde Divisie. Belangrijke speler bij Hoogland is Sebstiaan Bruins. Bruins zit als dertien seizoenen bij de selectie en maakte de opmars mee van de derde klasse naar de Derde Divisie. De teller staat al op bijna vijfhonderd wedstrijden in het eerste. Trainer is sinds twee jaar Roy Versluis. Versluis vindt het belangrijk dat afspraken in het veld worden nagekomen en hamert erop de ruimtes tussen de linies zo klein mogelijk te houden. Doelstelling van Hoogland is om zich zo snel mogelijk te handhaven.

Degelijk

Hoogland en Westlandia speelden twee keer eerder tegen elkaar. Twee jaar geleden wonnen de Westlanders thuis met 5-2. Uit verloren de mannen met 1-0. Hoogland speelt graag 5-3-2. Vorige week speelde Hoogland gelijk tegen DEM. ,,Van Hoogland weet ik, dat zij al lang als team samenspelen. Dus zij weten van elkaar wat zij kunnen en niet kunnen, een degelijke ploeg dus. Graag wil ik de positieve inzet terugzien van afgelopen zondag in de tweede helft. Iets over hebben voor elkaar, de vuile meters maken als team. Verliezen mag, als we er als team maar alles aan gedaan hebben om het niet zomaar te laten gebeuren, niet af laten bluffen in de persoonlijke duels.’’

Selectie

Over de personele bezetting zegt Van Dullemen: ,,Melvin Vissers is drie wedstrijden geschorst. Doelman Edgar Leerdam en Brandan Vrede zijn na een knieoperatie pas aan het einde van het seizoen inzetbaar. Mark van de Zalm en Kevin Schutte zijn niet fit. De wedstrijd zondag op Sportpark de Langenoord om 14.00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Lars van Leeuwen uit Velzen. Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’38 uit Veghel.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Lees verder