Zaalvoetbal: FC Westland behaalt monsterscore op FC Maense

Op vrijdag de dertiende behaalde FC Westland een 13-0 zege op FC Maense. Het betekende de veertiende zege dit seizoen en een fikse opsteker voor de topper van vanavond tegen medekoploper Watergras.

Tekst: Peter Botman

De Goudse opponent kende een slechte generale. In eigen huis werd de wedstrijd tegen HBSS, 45 seconden voor tijd, bij een 7-8 tussenstand gestaakt waarbij ook twee spelers van Watergras met een rode kaart bestraft werden.

FC Westland begon sterk en gaf weinig weg. Na een 5-0 bij rust liep ook de tweede helft de score gestaag op. Normaliter laat FC Westland de teugels wat vieren bij een ruime voorsprong, maar afgelopen vrijdag ging het vol door tot 13-0. Ook tot vreugde van keeper Barry Botman en tweede keeper Houdayfa Boutasgount. Laatstgenoemde neemt gewoontegetrouw de plek in van Botman bij een ruime voorsprong.

Werklust

Invalcoach Richard van der Heyden toonde zich na afloop ook blij met de werklust van zijn team en vooral ook de honger naar een goede teamprestatie. Van der Heyden verving coach James Dhanai die studieverplichtingen had om zijn hogere futsalcoachdiploma te halen. Dit diploma is noodzakelijk om ook FC Westland te kunnen blijven coachen als de ploeg komend seizoen zal promoveren naar de eerste divisie. Dit komt steeds dichterbij, een zege maandagavond op Watergras maakt dit zo goed als zeker.

Melvin Vissers (foto) was met drie treffers het best op dreef. Yassin Irzi, Mo Maatoug ,Rafik El Osrouti, Mounir Faloun en Kemal Amheye maakten allen met twee doelpunten de dertien compleet.