Leen Muis keert terug bij MSV’71

Met ingang van het komende seizoen keert Leen Muis (foto) terug als trainer bij MSV’71. De 48-jarige Maassluizer volgt Roberto Grandazzi op als trainer van het tweede elftal, dat uitkomt in de reserve derde klasse zaterdag.

Muis gaat samen met Steven James, Jack Beekhuizen en de eveneens teruggekeerde elftalleider Ed de Bruin de technische staf van het tweede elftal vormen. Zowel MSV’71 als Leen Muis zijn blij met de terugkeer en kijken uit naar de hernieuwde samenwerking.

Diploma

Precies twintig jaar geleden kwam Leen Muis voor het eerst bij MSV’71. ,,Dat weet ik nog goed”, put Muis uit zijn herinnering. ,,Ik werd trainer van het tweede elftal, maar kreeg na een half jaar al het eerste onder mijn hoede. Hoofdtrainer Leen Verhagen was na tegenvallende resultaten vertrokken en mij werd gevraagd om het over te nemen. We haalden toen de nacompetitie. Mooi was dat. Het bleef bij een half jaar, omdat ik niet het benodigde trainersdiploma had en keerde vijf jaar later terug bij het tweede elftal.”

Hoofdtrainer

,,Daarna werd ik in het seizoen 2007-2008 hoofdtrainer. Dat was geen succes. We degradeerden. Dat lag niet aan mij gaf de club aan, maar ik beschouw het toch nog steeds als de grootste deceptie uit mijn trainersloopbaan. Het was voor mij één van de belangrijkste drijfveren en een bewuste keuze om terug te keren. Ik had ook nog twee andere aanbiedingen, maar ik wilde me revancheren bij MSV’71. Ik heb eigenlijk nooit goed afscheid kunnen nemen. Ook niet van Ed de Bruin. En dat heeft me lang dwarsgezeten. Ed was zeven jaar mijn elftalleider. Daar heb ik heel erg prettig mee samengewerkt. Ik heb hem daarom benaderd om te vragen of hij de draad als elftalleider weer op wilde pikken. Ik ben heel bij dat hij daarop in is gegaan.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder