Jan van der Sar stopt als assistent-trainer bij Naaldwijk

Jan van der Sar (foto), assistent-trainer bij het eerste elftal, stopt bij Naaldwijk. Hij kwam in augustus 2016 als assistent-trainer naar Naaldwijk en nam in het seizoen 2019-2020 een periode met succes het hoofdtrainerschap voor zijn rekening.

Als voetballer was Jan van der Sar jarenlang actief in het eerste elftal van het toenmalige ’s-Gravenzandse vv (Rood Wit), Maasdijk, Hoekse Boys en Monster. Voordat hij bij Naaldwijk kwam, was hij trainer van onder meer sv Loosduinen en Hoekse Boys.

Treling

Van der Sar startte bij Naaldwijk onder hoofdtrainer Chris Treling, een trainer die hij als speler van het eerste elftal van toen nog ’s-Gravenzandse vv (Rood-Wit) al had meegemaakt. Hij werkte drie jaar met Treling samen. Daarna assisteerde hij Patrick Fieret, die in november 2019 vroegtijdig opstapte. Jan van der Sar werd toen gevraagd om het tijdelijk over te nemen en dat deed hij met succes. Hij wist het eerste elftal van een degradatieplaats naar een veilige plaats te loodsen.

Sfeertrainer

Naaldwijk noemt Jan van der Sar op haar site bij uitstek ‘een sfeertrainer’. Bij Naaldwijk regelde hij op donderdagavonden na de training vaak hapjes en op zaterdagen liep hij na de wedstrijd druk heen en weer met kannen bier. Hij vond het belangrijk om van de groep een eenheid te maken en daarmee de prestaties te bevorderen. Toen vorig jaar het bestuur met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer Harry Akkermans voor een iets andere aanpak koos, had Van der Sar hier moeite mee. De afgelopen weken heeft de technische commissie (TC) hierover met hem gesproken, waarna hij het besluit nam te stoppen. Het bestuur en de TC betreuren, maar respecteren zijn besluit. Jan van der Sar gaat zich nu oriënteren op een nieuwe functie in de voetballerij en vv Naaldwijk hoopt, dat hij actief blijft op De Hoge Bomen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder