Mike Jonk komend seizoen assistent-trainer bij FC ‘s-Gravenzande

Vanwege een vervelende knieblessure heeft hij een punt moeten zetten achter zijn eigen voetbalcarrière: Mike Jonk (foto). Als speler werd hij destijds nog door Feyenoord bij de F’jes gescout en vertrok op zeer jonge leeftijd naar de Opleiding van ‘zijn’ Feyenoord.

Na drie seizoenen Feyenoord, waar hij deel uit maakte van de superlichting 1994, sloot hij voor twee seizoenen aan bij de opleiding van ADO Den Haag. Na deze periode ging hij deel uitmaken van de Opleiding van FC ’s-Gravenzande en maakte nog tussen het blessureleed in zijn debuut in de hoofdmacht van FC ‘s-Gravenzande. Het seniorenverhaal was echter een kort avontuur, waardoor Mike Jonk besloot om zijn passie voor voetbal om te zetten in een trainerscarrière. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al een behoorlijke ervaring in het training geven bij de jeugdopleiding op sportpark Juliana.

Trainerscarrière

Jonk is begonnen met zijn trainerscarrière bij de jongste selectieteams en via de JO13 en JO15 doorgestapt naar de JO19-1 van FC ‘s-Gravenzande. Daarnaast heeft hij een aantal seizoenen de wedstrijdanalyses van de tegenstanders van het eerste elftal verzorgd. Dit seizoen is Jonk, naast het hoofdtrainerschap JO19-1, aangesloten bij de trainingen en wedstrijden van het eerste elftal. Zo ambitieus als hij is, wil hij heel graag de TC1 cursus volgen. Doordat de KNVB de regels heeft aangescherpt om toegelaten te worden, past het trainerschap van JO19-1 niet meer in het plaatje van Mike Jonk en sluit hij komend seizoen aan als assistent-trainer van bij de hoofdmacht van de zaterdag Hoofdklasser.

Ontwikkelen

Samen met Reinier van Mierlo zal hij hoofdtrainer Richard Middelkoop gaan ondersteunen bij de trainingen en wedstrijden van het eerste elftal van FC ’s-Gravenzande. De club is trots op het feit dat het eigen trainers de kans kan geven om in een ideale leeromgeving zich als trainer verder te ontwikkelen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder