Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande en RVVH sluiten terecht met gelijkspel af

|||||||||

Op 10 oktober 2020 speelde FC ’s-Gravenzande haar laatste competitiewedstrijd, dat was thuis tegen FC Rijnvogels en het eerste verlies in deze competitie: 2-3. Daarna ging heel Nederland in lock-down en was het maar behelpen, met de hoop dat kort na nieuwjaar de competitie weer vervolgd zou kunnen worden.

Tekst: Jan Hoogenraad            |         Foto’s: Pieter Vermeer

Maar dat was ijdele hoop, want alle scenario’s die waren bedacht voor hervatting verdwenen in de prullenbak. Uiteindelijk werd besloten om de competitie niet meer voort te zetten en als niet gespeeld te beschouwen. Vooralsnog is het de bedoeling om het seizoen 2021-2022 met dezelfde indeling van start te laten gaan.

Goede kant

Maar gelukkig ging het de laatste maanden de goede kant op met de coronacijfers en kon er zaterdag eindelijk weer gevoetbald worden. Veel clubs grepen die mogelijkheid met beide handen aan voor het spelen van een oefenwedstrijd. FC ’s-Gravenzande speelde tegen een bekende tegenstander, eersteklasser RVVH (Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules), dat te gast was op het Juliana Sportpark. Het was best wel weer een beetje vreemd om na bijna negen maanden weer op het veld te staan, maar dat zal weer snel wennen in de hoop dat corona weer geen roet in het ’voetbaleten’ zal gooien. Ook de supporters waren weer in groten getale aanwezig. Er viel dan ook heel wat bij te praten over de afgelopen periode. Het begin is er weer en laten we hopen dat dit zo blijft.

4x 25 minuten

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk spelers ’aan het werk zien’ en was ervoor gekozen een wedstrijd van 4x 25 minuten te spelen. De eerste mogelijkheid was voor RVVH om de score te openen, maar de lat bracht uitkomst, ook een schot voorlangs had geen resultaat voor de Ridderkerkers. Niemand stond op de juiste plaats om het af te maken. Kort voor het eerste bedrijf kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong door een goed ingeschoten bal van Stefan Bruijn: 1-0. Ook was er nog een mogelijkheid voor Scott de Graaf na een goede voorzet vanaf de rechterkant, maar hij kopte de bal recht in de handen van de RVVH-doelman.

In de volgende speelhelft was er een prima mogelijkheid voor RVVH om weer op gelijke hoogte te komen, maar Casper Zuiderwijk greep goed in. Uit een scrimmage voor het FC ’s-Gravenzande-doel was er uiteindelijk niemand van de Ridderkerkers die het beslissende tikje kon geven. Aan de andere kant zag Yordi Klepke zijn inzet over de kruising gaan, terwijl een prima mogelijkheid voor RVVH door Bram Sommeling tot hoekschop werd verwerkt.

In het derde bedrijf, met heel veel wisselingen in beide teams, kon Frank Broos uithalen, maar de Ridderkerkse doelman pakte zijn inzet prima. RVVH probeerde het een keer met een afstandsschot, maar de paal bracht redding voor de thuisploeg, terwijl in de rebound de bal naast werd geschoten. Een inzet van de gastploeg werd door doelman Jurrian Jouvenaar met enige moeite gestopt. Bij het andere doel gaf Dennis van Rijn goed voor, waarna Rick Boers kon inschieten maar de RVVH-doelman was alert. Na een foutje in de verdediging bij FC ’s-Gravenzande stond doelman Jurrian Jouvenaar op zijn post om RVVH van het scoren te houden.

In het vierde bedrijf was het echte fanatieke er een beetje vanaf, maar konden nog wel drie doelpunten genoteerd worden. RVVH schoot als eerste raak en bracht de stand weer gelijk. Kort hierna een pass van Shajidan Sinnadurai op Frank Broos, die kon aan de linkerkant goed doorgaan naar de achterlijn. Hij gaf de bal goed voor, de RVVH-doelman kreeg de bal niet onder controle, waarna Yuri Westhoff voor de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg zorgde. Maar ook deze stand bleef niet lang staan, want met een fraai doelpunt in de rechterkruising was het RVVH dat de eindstand op 2-2 bracht.

Een terechte stand, al was die deze middag niet echt belangrijk. Er werd weer gevoetbald en er mocht weer publiek langs de lijn staan en dat na zo’n lange tijd, het smaakt naar meer.

Spelersgroep

De spelersgroep van FC ’s-Gravenzande bestond uit: Jurrian Jouvenaar, Daniel Kumic, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Scott de Graaf, Pascal Broch, Thierry Wortelboer, Patrick Triep, Yordi Klepke, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers Shajidan Sinnadurai, Frank Broos, Kilian Berkhout, Casper Zwaanswijk, Nelson Bashir, Carlo Zuiderwijk.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder