Hoofdtrainer Kevin van der Geest blijft langer bij VELO

Het bestuur van VELO heeft met hoofdtrainer Kevin van der Geest (foto) overeenstemming bereikt over verlenging van zijn contract. De trainer gaat medio komend jaar dan zijn derde seizoen in bij VELO.

Twee constructieve gesprekken hebben er plaatsgevonden tussen twee leden van de Technische Commissie en de hoofdtrainer, waarbij door beide partijen met volle overtuiging is gekozen tot contractverlenging.

Motivatie

In zijn eerste seizoen werd de competitie stilgelegd en niet meer hervat. Dit seizoen beleefde Van der Geest met zijn groep een heel goede start in zowel de beker als de competitie. Helaas is de competitie weer tijdelijk stilgelegd. Ook dit heeft invloed op de staf en de spelers, want trainen voor 17.00 uur doordeweeks is geen optie in verband met werk en studie. Ondanks dat het misschien begrijpelijk is, daalde de motivatie bij de spelersgroep ook enigszins.

Trainingskamp

VELO gaat 2022 fris en fanatiek starten met een trainingskamp in Dortmund (zolang de coronaregels dit toelaten), alwaar de selectie verblijft aan de rand van het Westfalenpark, vlak bij het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund. De trainingsfaciliteiten zijn daar ideaal om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Afscheid

Assistent-trainer Rick van der Loos heeft besloten om na dit seizoen te stoppen. Hij gaat zo meer tijd krijgen om bij zijn sportende kinderen te kijken, maar blijft zeker verbonden aan VELO. Leider Tom van der Burg zal na zeven zeer succesvolle jaren zijn functie neerleggen. Hij heeft alle successen van het zaterdagteam van VELO meegemaakt vanaf de eerste dag. Naast de ontstane vacatures in de staf, gaat VELO ook op zoek naar een teammanager voor het eerste zaterdagteam.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder