Oranje Futsal kent tegenstanders op EK 2022 in Amsterdam en Groningen

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en de winnaar van het play-offduel tussen Servië en Wit-Rusland. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op 19 januari af met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het volledige wedstrijdschema met aftraptijden en locaties wordt dinsdag bekendgemaakt door de UEFA.

De loting voor het, met zestien deelnemende landen, grootste EK Futsal ooit was maandag op de KNVB Campus in Zeist en werd gehost door UEFA Futsal EURO-ambassadeur Soufiane Touzani en straatvoetbalkoningin Rocky Hehakaija. Oud-zaalvoetbalinternationals Vic Hermans en John de Bever verrichtten de loting.

Zestien deelnemende landen

Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien landen om de Europese titel. Als gastland is Oranje Futsal automatisch van de partij en andere deelnemende landen zijn titelhouder Portugal, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Finland, Georgië, Italië, Kazachstan, Polen, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje en Oekraïne. Servië en Wit-Rusland spelen tussen 14 en 17 november tegen elkaar om het laatste ticket. Dan weten we wie nummer vier is in de poule met Oranje Futsal.

Futsal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

UEFA Futsal EURO 2022 belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen. De kaartverkoop voor alle wedstrijden start op dinsdag 19 oktober 18.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,- via www.futsaleurotickets.nl.

Hieronder volgt nog een reactie van bondscoach Max Tjaden en aanvoerder Oualid Saadouni over de loting.

(Bron: KNVB)

 

Lees verder