Zaalvoetbal Eredivisie (mannen): Domper voor ZVV Den Haag

Na het nagenieten van de dikverdiende overwinning bij de koploper AGOVV stond de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Leekster Eagles kwam in Den Haag op bezoek. De Eagles kwamen met de intentie om na hun mooie overwinning op Tigers Roermond ook in Den Haag punten op te halen en zo ontstond er een open wedstrijd.

Tekst: Nick Taal

Beide teams probeerden gelijk het initiatief te nemen en zo ging het spel over en weer. Een aanval van zvv Den Haag werd onderbroken door een overtreding op Shwendell Cijntje, maar de scheidsrechter liet doorspelen waardoor de Eagles razendsnel in de omschakeling, via doelpuntmaker Mehdi Charaf-Eddine, de 0–1 maakte.

De mannen van coach Gerald Baars gingen gelijk op zoek naar de gelijkmaker en kregen in die fase een aantal goede kansen, maar de scherpte ontbrak of de keeper stond in de weg. In de zevende minuut werd het via Stan van der Wal 0–2, waar een dekkingsfout aan voorafging. zvv Den Haag bleef erin geloven, want de stand deed geen recht aan het spelbeeld van de eerste helft. In de zeventiende minuut viel de aansluitingstreffer via Shwendell Cijntje: 1-2.

Initiatief

Nu rust trok zvv Den Haag meer en meer het initiatief naar zich toe. Djamairo Richters schoot via het been van Fabio de Matos van Leekster Eagles de 2–2 binnen en de stand was weer gelijk. zvv Den Haag rook bloed en bleef enthousiast de aanval zoeken en de beloning kwam snel. Drie minuten na de gelijkmaker kopte Abdelhak Bojaada de 3–2 binnen na een schitterende assist van doelman Wojciech Barlik.

Slot

zvv Den Haag verzuimde in die fase om de wedstrijd op slot te gooien. Diverse kansen werden om zeep geholpen en de keeper was ook een sta-in-de-weg. De Eagles gaven het echter ook niet op, want het bleef door het missen van de kansen van zvv Den Haag in leven. Een moment niet bij de les en de 3–3 van wederom Stan van der Wal was een feit. Toch nam zvv Den Haag wederom de leiding door Keanu Kappar op aangeven van Djamairo Richters (foto): 4-3.

Uitworp

Het moment van euforie werd alweer snel tenietgedaan en de 4–4 van Mehdi Charaf-Eddine stond weer binnen een minuut op het bord. Een verre uitworp van de keeper van de Eagles werd zvv Den Haag fataal. Door slecht anticiperen aan Haagse zijde schoot spits Mijo Maros van de Eagles de 4–5 binnen.

De Hagenaars probeerden met een meevoetballende keeper de bakens nog te verzetten, maar de twee grote kansen werden niet verzilverd. Gezien het spelbeeld een domper voor zvv Den Haag, maar er werd gestreden als één team, maar het zal zakelijker moeten.